De archeologische site in het noordoosten van Siberië, waar de melktanden werden teruggevonden.
Volledig scherm
De archeologische site in het noordoosten van Siberië, waar de melktanden werden teruggevonden. © Nature

Vondst van oudste Siberische volk schudt Amerikaanse tijdlijn door elkaar

Volgens huidig wetenschappelijk onderzoek zouden de inheemse Amerikanen of de Native Americans verre afstammelingen zijn van de alleroudste Siberische volkeren. Die zouden via de Beringlandbrug – een landbrug die Alaska met Siberië verbond – de weg naar Amerika hebben gevonden. Maar recent onderzoek aan de University of Cambridge en de ontdekking van een nieuwe bevolkingsgroep schudt die tijdlijn door elkaar.

2 reacties

 • Arend Donderbusser

  2 jaar geleden
  Zo werkt wetenschap nu eenmaal, Ann. In tegenstelling tot religie probeert men foute conclusies te erkennen en te verbeteren. Zonder al de foute conclusies zou men ook nooit tot de juiste komen. Denk je dat men bij kankeronderzoek etc meteen een schot in de roos heeft? trial and error. Dat is vooruitgang.
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Ieder nieuw onderzoek toont aan dat een ouder onderzoek ongeloofwaardig is. Waarom nu nog geld te pompen in dit soort onderzoek. Het geld, de tijd en het werk kan veel beter gebruikt worden in onderzoek naar ecologische oplossingen om het milieu en het klimaat te redden.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

Wetenschap & Planeet