Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

Vlaamse universiteiten kiezen voor transparantie over dierproeven

De Vlaamse universiteiten kiezen voortaan voor maximale transparantie over dierproeven voor wetenschappelijk onderzoek. Dat meldt de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR), het samenwerkingsverband van de vijf Vlaamse universiteiten. De universiteiten steunen ook de beleidsambitie van de Vlaamse regering voor de ontwikkeling van alternatieve onderzoeksmethoden.

0 reacties

 1. Zweedse Svante Pääbo bekroond met Nobelprijs voor Geneeskunde voor zijn onderzoek naar genetisch materiaal van uitgestorven mensachtigen

  Zweedse Svante Pääbo bekroond met Nobelprijs voor Geneeskun­de voor zijn onderzoek naar genetisch materiaal van uitgestor­ven mensachti­gen

  De Zweedse wetenschapper Svante Pääbo (67) heeft de Nobelprijs voor Geneeskunde ontvangen. Hij krijgt de prestigieuze onderscheiding voor zijn revolutionair onderzoek naar de menselijke evolutie en naar het genetisch materiaal van uitgestorven mensachtigen. “Hij bereikte iets dat eerst onmogelijk leek door het genoom van neanderthalers in kaart te brengen”, aldus het comité dat de prijs uitreikt.
 2. Topondernemer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”
  32

  Toponderne­mer Fernand Huts meldt succes in strijd tegen plastic afvalberg: “Wij zijn erin geslaagd om plastic 100 procent te recycleren”

  Een aantal jaar geleden kondigde Antwerps topondernemer Fernand Huts aan dat hij zou investeren in onderzoek naar en de bouw van speciale fabrieken die plastic kunnen omvormen naar de oorspronkelijke grondstoffen. Vollédige recyclage dus. In een interview met ‘VTM Nieuws’ claimt hij vandaag dat de proefinstallatie van zijn dochterbedrijf, de Antwerpse afvalverwerker Indaver, er dankzij onderzoek nu ook echt in geslaagd is die volledige recyclage uit te voeren.