Marleen Finoulst.
Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Finoulst. © Shutterstock

“Vitaminesupplementen tegen coronabesmetting schaden niet, maar baten ook niet”

Zijn vitamines C en D nuttig in de behandeling of in het voorkomen van een infectie met het nieuwe coronavirus? Positieve berichten daarover blijven opduiken, maar arts Marleen Finoulst zegt dat het weldadig effect van deze vitamines op Covid-19 niet wetenschappelijk bewezen is. “Je kan beter een gezonde levensstijl aanhouden dan je heil zoeken in vitaminesupplementen”, zegt ze.

16 reacties

 • Nico Van Damme

  11 maanden geleden
  Bij een besmetting van het echte coronavirus gaat je lichaam te veel bradykinin aanmaken. dat leidt tot allerlei schade in het lichaam zoals bloedklonters en hartfalen. dit kan onderandere verholpen worden door gebruik van vitamine D2.
 • nicole desseyn

  11 maanden geleden
  Ik neem al jaren vitamine d en calcium eet gezond met veel fruit en verse groenten en weinig vlees m’n botontkalking hou ik zo onder controle en voel me er goed bij
 • Lisette Nelissen

  11 maanden geleden
  Een tekort aan vitamine D wordt ook veroorzaakt door het innemen van cholesterol verlagende middelen, statines dus. 
 • Robbe De Vits

  11 maanden geleden
  Komen vertellen dat je in de winter vitamine D opdoet enkel via het gelaat en de handen door dagelijks even in de zon te lopen is je reinste onzin. En ja ik ken die dermatoloog Masselis die dat eveneens beweert ook. Ten eerste is er in België daarvoor veel te weinig winterzon. Waar ga je die elke dag vinden ? Ten tweede heb je daarvoor flink wat UVB nodig en die komt bij ons in de winter weinig aan de bak gezien de zon te laag staat. Met 20 minuten winterzon, maak je amper Vitamine D(3) aan.
 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  Onderzoeken tonen duidelijk aan dat er een vitamine D tekort is bij een deel van de bevolking. Zeker in de winter. In Nederland raden ze de bevolking juist wel aan om een supplement te nemen. Van vitamine C weten we dat het een verkoudheid van een week met een dag verkort. En dat sporters die een supplement nemen minder vatbaar zijn voor infecties. Het zal het virus niet overwinnen. Maar het kan de infectie wel vertragen en het immuunsysteem meer tijd geven om gepast te reageren.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Wetenschap & Planeet