Een laboratorium van Regeneron in New York.
Volledig scherm
Een laboratorium van Regeneron in New York. © AP

Veelbelovende resultaten voor anti-Covid-19-medicijn van Roche en Regeneron

De Zwitserse farmaceutische groep Roche heeft veelbelovende resultaten bekendgemaakt voor een experimenteel anti-Covid-19-medicijn waarvoor het samenwerkt met het Amerikaanse laboratorium Regeneron. Uit een fase III-studie bij patiënten die niet in het ziekenhuis lagen, blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen met 70 procent daalde.

21 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Het is een goede ontwikkeling om eindelijk meer middelen te steken in antivirale geneesmiddelen. Dat is tientallen jaren verwaarloosd ten voordele van antibacteriële middelen als antibiotica.
 • Ronald Van Beneden

  1 jaar geleden
  Er zijn er zovele anderen zonder patent goedkoop en effectief maar VERBODEN omdat virologen belangen hebben in Big Pharma.
 • Willy De Vidts

  1 jaar geleden
  Eindelijk een medicijn dat nog werkt ook.
 • Monique Verschueren

  1 jaar geleden
  Direct bestellen dit wondermiddel , niet twijfelen regering van Belgie
 • Leon Dendoncker

  1 jaar geleden
  Alle farmaceutische firma's komen nu met iets op de markt, wat denkelijk het virus zou moeten afremmen, maar over de gevolgen op lange termijn weet niemand iets, het gaat er alleen maar om, om zoveel mogelijk geld te genereren, als die instituten al eens zouden zorgen dat men een geneesmiddel tegen hiv zou vinden,dan zou ik zeggen ze zijn goed bezig, maar daar is te weinig aan verdiend.

Wetenschap & Planeet