AFP
Volledig scherm
© AFP

UZ Gent en VIB testen werking bestaand geneesmiddel tegen nieuwe coronavirus

Het UZ Gent en het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie) testen of het geneesmiddel Leukine de longproblemen ten gevolge van het nieuwe coronavirus kan behandelen. Het geneesmiddel is ontworpen door Partner Therapeutics en werd oorspronkelijk goedgekeurd in de VS in 1991. De veiligheid van het middel bij mensen is al uitvoerig getest. De Belgische onderzoekers hopen dat de medicatie ook coronapatiënten kan genezen en krijgen bij hun onderzoek steun van buitenlandse laboratoria.

 1. 5 bevriende bewoners van serviceflats overleden - 743 nieuwe doden in Italië - Inbreuken vanaf nu bestraft met minstens 250 euro

  5 bevriende bewoners van service­flats overleden - 743 nieuwe doden in Italië - Inbreuken vanaf nu bestraft met minstens 250 euro

  Het totaal aantal doden in België door het nieuwe coronavirus is opnieuw met 34 gestegen, tot 122 dodelijke slachtoffers. 256 nieuwe mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, dat is de tweede daling op rij. Er liggen nu 1.859 patiënten in het ziekenhuis, van wie 381 op intensieve zorgen. Het Crisiscentrum benadrukt dat het heel belangrijk is om de maatregelen in ons land goed te blijven opvolgen. In Spanje zijn opnieuw meer dan 500 mensen overleden. In Italië gaat het om 743 nieuwe doden.
 1. België is wereldwijde koploper binnen plasticrecycling- en bioplastictechnologieën

  België is wereldwij­de koploper binnen plasticre­cy­cling en bioplastic­tech­no­lo­gieën

  België is een belangrijke speler binnen de plasticrecyling- en bioplastictechnologieën. Dat blijkt uit een studie van het Europees Octrooibureau (EOB). Volgens het onderzoek zijn op mondiaal gebied Europa en de Verenigde Staten koplopers binnen de wereldwijde octrooiactiviteiten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van de patentaanvragen. Ook ons land wordt geloofd voor zijn speciale verdiensten binnen de plasticsector.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Wetenschap & Planeet