(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Universiteit van Oxford gaat Covidvaccin ook op kinderen testen

Is het coronavaccin van de Universiteit van Oxford en farmaceut AstraZeneca ook veilig voor kinderen? Dat probeert de Britse unief uit te zoeken. Zo’n 300 kinderen zullen binnenkort een prik krijgen in het kader van een klinische studie, meldt Oxford in een verklaring.

8 reacties

 • Veronica Voorhelst

  5 maanden geleden
  Waarom laten ze niet kiezen. Veel mensen willen dat van Astra Zeneca niet en ik wil dat van Pfizer of Moderna niet
 • Danny Bottelier

  5 maanden geleden
  Laat de kinderen nu eens een natuurlijke weerstand opbouwen tegen het virus. Eventueel enkel de risicopatiëntjes inenten. De volwassenen enkel vanaf een bepaalde leeftijd inenten. Anders zitten we voor tientallen jaren vast aan een vaccin.
 • Ben Van Loon

  5 maanden geleden
  Waanzinnig om een experimenteel vaccin aan gezonde kinderen toe te dienen.
 • Mia Verhulst

  5 maanden geleden
  Ik blijf het niet snappen! Zelfs met vaccin kan je nog een besmetting doorgeven. Dus waarom gezonde mensen inenten, en zeker bij kinderen?!?
 • Gert Veer

  5 maanden geleden
  Tja, als ze hun brol niet meer kwijt kunnen aan 55+, dan maar eens proberen bij 18- zeker? Misschien lukt het om het intens besmeurd blazoen weer op te smukken en indien niet dan hebben ze toch veel geld geschept met minderwaardige vaccins.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Virale lading Deltavariant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  Virale lading Deltavari­ant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  De Deltavariant is meer dan drie keer zo besmettelijk als de originele stam van het SARS-CoV-2-virus. Waarom dat zo is, dat probeert een nieuwe studie te achterhalen. Daaruit blijkt dat het virus zich sneller in de luchtwegen van de gastheer nestelt en in veel grotere mate. Gemiddeld hadden patiënten bij hun eerste positieve test zelfs 1.000 keer meer viruslading dan wie aanvankelijk besmet was met de originele virusstam. Dat kan een verklaring zijn voor de hogere besmettelijkheidsgraad.

Wetenschap & Planeet