EPA
Volledig scherm
© EPA

Unieke en intacte versteende boom van mogelijk 20 miljoen jaar oud ontdekt op Lesbos

Het Versteende woud van Lesbos is een van de grootste ter wereld. Het is bezaaid met fossiele boomstronken, maar volgens geoloog Nikolas Zouros is er nu echt wel een “unieke boom” gevonden. Een exemplaar van 19,5 meter lang, tussen 17 en 20 miljoen jaar oud, én nog intact. Zelfs de wortels, takken en bladeren zijn bewaard gebleven.

1 reactie

 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Als ze toch bladeren hebben, weten we dan iets over het soort boom, al betekent 20 miljoen jaar veel tijd voor evolutie. De mens e. De mensapen waren nog 1 soort toen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

Wetenschap & Planeet