Volledig scherm
© ANP

UITGELEGD. “Besmettingen blijven dalen” versus “daling besmettingen is gestopt”: wat is het nu?

Elke dag worden er gemiddeld 1.813 coronabesmettingen per dag gemeld in België, een daling van 12 procent. Tegelijkertijd daalt de curve niet meer verder. Hoe kan dat? 

24 reacties

 • Eli Bos

  1 week geleden
  De Coronawandelaars waren hier terug massaal op stap. Allemaal weer lustig krokusvakantie gehad. Nooit zullen we nog van het virus afgeraken. Hef alle maatregelen op en laat enkel de sterksten nog overleven.
 • Jan Martens

  1 week geleden
  Zal niet lang meer dalen, gisteren bijna 3500 besmettingen erbij!
 • oswald billiet

  1 week geleden
  Ik krijg de indruk met deze verwarring onder de experts dat de virologen er helemaal niet op gebrand zijn om het covid virus te laten verdwijnen. Het zou bij hen een grote leegte nalaten en hen verplichten terug achter de microscoop te gaan zitten. Een paar ban die experts zullen later zeggen: dit was mijn mooiste periode.
 • Yolande MARIS

  1 week geleden
  Manipulatie van cijfertjes om ons zo lang mogelijk onder de duim te houden.Waarom een avondklok?Om elk protest de mond te snoeren.Een politie staat in volle glorie.
 • Marc Van Nueten

  1 week geleden
  de cijfers stijgen en dalen wanneer de voorzitter van het sciensano clubje dat wilt om het zaakje draaiende te houden
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

Wetenschap & Planeet