Volledig scherm
© Photo News

"Tien keer meer coronabesmettingen in ons land dan vastgesteld”

We wisten al dat er wereldwijd een onderrapportage is van het aantal reële besmettingen met Covid-19, omdat simpelweg niet iedereen wordt getest. In een nieuwe studie bengelt België samen met Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ergens onderaan, met een detectie van nog geen 10 procent van het werkelijke aantal infecties. In Italië zijn er naar schatting zelfs 17,5 keer meer gevallen dan de bevestigde.

28 reacties

 • wim Goossens

  2 maanden geleden
  Dan zouden de Australiërs eerst dienen te beginnen met de sterftecijfers te vergelijken en na te gaan  hoe Covid-19 doden worden geteld in de verschillende landen ... We zouden dan wel tot andere cijfers komen ... Misschien kunnen ze eerst beginnen met per land de oversterfte te berekenen want dan rijgen we totaal andere cijfers ...
 • Michael Buvens

  2 maanden geleden
  Dus 5 miljoen Belgen zijn al besmet, lijkt kras, maar al was het slechts de helft, 2.5 miljoen, dan nog kunnen we heel veel besmettingen naar boven laten komen, en komen we door veel testen na Nieuwjaar in een nieuwe lockdown, en deze keer eens serieus, tot in volle zomer. Het is toch redelijk te stellen dat er iets niet opgaat, er moet dringend een ander narratief komen, anders zal de bevolking het reële gevaar nog uiteindelijk relativeren.
 • Johan Goris

  2 maanden geleden
  Groepsimmuniteit speelt wel degelijk mee. Maar heel wat andere factoren spelen ook mee. De koude is een factor die we nu wat tegen hebben, maar eenmaal voorjaar zullen we met de groepsimmuniteit die we al hebben het virus heel goed kunnen controleren. " Waar is het virus? " zullen ongelovigen roepen terwijl maar een klein deel dan gevacinneerd is. 
 • Marie Natalis

  2 maanden geleden
  Zijn er nog steeds mensen die het hebben over groepsimmuniteit terwijl al zo vaak gezegd is dat je na een paar maanden opnieuw ziek kan worden door covid19?
 • Bart Dekort

  2 maanden geleden
  Aangezien het ondertussen wel duidelijk is dat goed besturen niet tot de mogelijkheden van onze politiekers behoort, stel ik voor om hen een realistisch loon te betalen ipv de huidige sommen die gebaseerd zijn op nemen van verantwoordelijkheid en bekwaamheid. U profileren als zonnekoning en presteren als de gemiddelde mens verdient geen riante wedde.
 1. Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Covid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Co­vid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”

  Onderzoekers van UZ Leuven, de KU Leuven en het VIB onderzochten de afweerreactie bij Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een longontsteking. Uit gedetailleerde analyses van het longvocht ontdekten ze nieuwe factoren die een rol spelen in de overdreven immuunreactie tegen het virus bij ernstig zieke patiënten.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

Wetenschap & Planeet