Maarten Luther geschilderd door Lucas Cranach de Oude in 1529.
Volledig scherm
Maarten Luther geschilderd door Lucas Cranach de Oude in 1529. © Wikimedia Commons / rv

Theologen pleiten voor intrekking excommunicatie Maarten Luther

Een oecumenische werkgroep bestaande uit een dertigtal katholieke- en protestantse theologen pleit voor de herroeping van de excommunicatie van Maarten Luther waardoor een essentiële stap te zetten is in de richting van een officiële verzoening tussen de katholieke- en protestantse Kerk. Dat meldt KerkNet Vlaanderen.

 1. Nieuwe ruimtetelescoop James Webb klapt vandaag enorme spiegel uit

  Nieuwe ruimtetele­scoop James Webb klapt vandaag enorme spiegel uit

  Na een vlekkeloos vertrek wordt vandaag een cruciale dag voor de nieuwe ruimtetelescoop James Webb. Dan moet hij zijn belangrijkste onderdeel openvouwen: een metersgrote spiegel die het licht uit het heelal opvangt. Het is de laatste stap van het eerste deel van de installatie van het observatorium. De operatie begint op zijn vroegst om 15 uur Belgische tijd. In de loop van de avond wordt waarschijnlijk duidelijk of alles goed is gegaan.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.

Wetenschap & Planeet