Volledig scherm
© thinkstock

Thee vaak heel heet drinken verdubbelt bijna kans op kanker

Wie veel thee drinkt én heel heet, loopt bijna twee keer zoveel risico op slokdarmkanker dan wie de drank in kleinere hoeveelheden nuttigt en langer laat afkoelen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Historisch: ruimtecapsule SpaceX komt na vlucht van meer dan 24 uur met vier astronauten aan bij het ISS
  Play

  Historisch: ruimtecap­su­le SpaceX komt na vlucht van meer dan 24 uur met vier astronau­ten aan bij het ISS

  De ‘Crew Dragon Capsule’ van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX is veilig bij het internationale ruimtestation ISS aangekomen, met aan boord vier astronauten. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA een particulier bedrijf betaalde voor een bemande missie met een door een privaat bedrijf gebouwd ruimtevaartuig. De missie zal zes maanden duren.
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

Wetenschap & Planeet