Armstrong werd in de nacht van 20 op 21 juli 1969 de eerste mens op de natuurlijke satelliet van de Aarde.
Volledig scherm
Armstrong werd in de nacht van 20 op 21 juli 1969 de eerste mens op de natuurlijke satelliet van de Aarde. © AFP

Stuurknuppel astronaut Armstrong geveild voor 324.000 euro

De stuurknuppel waarmee de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong de commandomodule van Apollo-11 naar de Maan stuurde, is dit weekeinde in Californië geveild voor 370.000 dollar, omgerekend ongeveer 324.000 euro, zo heeft veilinghuis Julien's bekendgemaakt. Armstrong werd in de nacht van 20 op 21 juli 1969 de eerste mens op de natuurlijke satelliet van de Aarde.

4 reacties

 • Dave Florizone

  2 jaar geleden
  Veel geld voor iets die nooit op de maan geweest is maar enkel in een opname studio.
 • Eric Grosemans

  2 jaar geleden
  Het lanceerplatform van de maanlander is op de maan gebleven, als de module in zijn geheel achtergebleven was, hoe konden ze dan terugkomen? Armstrong heeft de bediening overgenomen omdat de computer overhit was, en de landingsplaats voorbijgevlogen was. Daarna heeft hij wel even moeten zoeken naar een geschikte plaats, het heeft maar een haartje gescheeld of de missie moest afgebroken worden, de brandstof voorzien voor de landing was zo goed als op.
 • Johnny L Verhoeven

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat de comando module op de maan is achtergebleven.
 • Karel Tichmann

  2 jaar geleden
  Dit soort fantastisch ruimtevaart apparatuur, kan je alleen maar voor weinig geld in Amerika kopen. Apollo 11 moest eigenlijk zelf automatisch landen op de maan, maar Astronaut Neil Armstrong zag dat het plek was niet geschikt om landen. Zo hij heeft het maar zelf gedaan. `Murica is gewoon een fijn land..

Wetenschap & Planeet