(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Sporen van coronavirus in sperma van besmette mannen

Uit Chinees onderzoek blijkt dat SARS-CoV-2 aanwezig is in het sperma van besmette personen. Maar dat is niet noodzakelijk reden tot bezorgdheid, schrijven Peter Ellis, Mark Wass en Martin Michaelis, professoren aan de Universiteit van Kent.

0 reacties

 1. Liefde in tijden van corona: zo pak je lockdownseks aan
  PREMIUM

  Liefde in tijden van corona: zo pak je lockdown­seks aan

  Safety first. Het is de gouden regel in tijden van corona. Dat betekent dat we altijd een meter afstand moeten houden van elkaar, niet aan ons gezicht mogen prutsen én dus ook niet aan ons lief. Geen paniek: we hoeven niet per se enkele weken celibatair door het leven te gaan. “Je kan elkaar ook op andere manieren opwinden, het moet gewoon vanop een afstand.” Klinisch seksuoloog Chloé de Bie legt uit hoe je dat precies doet.
 2. Marsrover InSight detecteert 3 grote bevingen op rode planeet, inclusief klepper die bijna 1,5 uur duurde
  3

  Marsrover InSight detecteert 3 grote bevingen op rode planeet, inclusief klepper die bijna 1,5 uur duurde

  Marsrover ‘InSight’ heeft recent drie grote bevingen op de rode planeet gedetecteerd. Eén van die bevingen duurde bijna 90 minuten lang en had liefst vijf keer meer energie dan de vorige recordhouder uit 2019. De NASA-wetenschappers van de missie sprongen een gat in de lucht toen ze de data binnenkregen, want het zijn grote bevingen als deze die hen ontzettend veel leren over hoe rotsachtige werelden gevormd worden en evolueren, zoals ook de aarde en haar maan. En dan te denken dat de robot eerder dit jaar bijna zijn seismometer moest stilleggen door energietekort en een hoop stof op zijn zonnepanelen.
 3. Italiaanse monnik schreef in vroege 14de eeuw al over Amerika, 150 jaar voor Columbus er voet aan wal zette

  Italiaanse monnik schreef in vroege 14de eeuw al over Amerika, 150 jaar voor Columbus er voet aan wal zette

  Dat de vikingen de Atlantische Oceaan lang voor Christoffel Columbus overstaken, is al lang bekend. Maar tot nog toe wees niets erop dat iemand buiten Noord-Europa van Amerika had gehoord voor de reis van Columbus in 1492. De Italiaanse professor middeleeuwse Latijnse literatuur Paolo Chiesa, van de universiteit van Milaan, stootte in een boek dat een Italiaanse monnik in de vroege 14de eeuw schreef op een verwijzing naar het continent.

Wetenschap & Planeet