Volledig scherm
© Thinkstock

Spoiler alert: onderzoek toont aan dat weten hoe een verhaal afloopt helemaal niet zo erg is

Als je de afloop van een film of een serie zomaar verklapt, krijg je gegarandeerd een heleboel boze reacties. Het is namelijk een ongeschreven wet dat je de afloop niet zonder waarschuwing of 'spoiler alert' verklapt, omdat je anders de kijkervaring voor de ander verpest. Of toch niet? 

2 reacties

 • Kelly Verlinden

  3 jaar geleden
  Goh, spijtig genoeg was dit al enkele jaren bekend en was dit onderzoek nutteloos nadat producenten dit hebben onderzocht voor film trailers. Daarom dat we lange tijd zoveel spoilers in film trailers te zien kregen.
 • Yves De Groote

  3 jaar geleden
  Waw zeg, op zulk een wetenschappelijk, universitair onderzoek zat de hele mensheid al jaren te wachten...
 1. Immense ijsberg valt in stukken uit elkaar en deelt enkel schampschot uit aan Zuidpool-eiland met pinguïns. Maar het gevaar is nog niet geweken

  Immense ijsberg valt in stukken uit elkaar en deelt enkel schamp­schot uit aan Zuid­pool-ei­land met pinguïns. Maar het gevaar is nog niet geweken

  De gigantische ijsberg met de naam ‘A-68A’ is rakelings langs het Zuidpool-eilandje South Georgia gedreven. Dat is goed nieuws, want gevreesd werd dat de ijskolos zou crashen op het eiland, met een ecologische ramp tot gevolg. Een ‘handrembocht in James Bond-stijl’ stak er net op tijd een stokje voor, al kwam het wel nog tot een kleine botsing. Minder goed nieuws is dat nu losgebroken ijsschotsen nog steeds een bedreiging voor het eiland vormen.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie

Wetenschap & Planeet