De SpaceX Falcon 9 bracht in mei twee astronauten naar het ISS. Het was de eerste keer dat een privébedrijf daar in slaagde.
Volledig scherm
De SpaceX Falcon 9 bracht in mei twee astronauten naar het ISS. Het was de eerste keer dat een privébedrijf daar in slaagde. © AP

SpaceX van Elon Musk brengt binnenkort eerste toeristen naar de ruimte

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van zakenman Elon Musk, wil een volledig commerciële ruimtevlucht uitvoeren. Alle plaatsen aan boord worden verkocht aan mensen die er het geld voor over hebben. Dat zou de eerste missie in die soort zijn. Er zijn eerder ruimtetoeristen geweest, maar die gingen mee met professionele astronauten en legden daar miljoenen dollars voor op tafel.

2 reacties

 • Karel Tichmann

  8 maanden geleden
  Voor een of andere reden de FAA, houd Elon Musk aan een kort lijntje...
 • eddy van dorst

  8 maanden geleden
  Even ter toelichting musk is niet de baas van spacex maar bezos van amazon heeft het grootste aandeel erin
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet