De Falcon 9-raket
Volledig scherm
De Falcon 9-raket © AFP

SpaceX maakt zich klaar voor volgende historische missie

SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van oprichter Elon Musk, maakt zich klaar voor een volgende ‘historische ruimtemissie’. Nadat er op 30 mei voor het eerst mensen naar de ruimte werden gestuurd met het commercieel bedrijf, zal er op 14 november een eerste operationele vlucht, met vier astronauten aan boord, koers zetten richting het Internationaal Ruimtestation (ISS): Crew Dragon Resilience maakt zijn opwachting. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. België is wereldwijde koploper binnen plasticrecycling- en bioplastictechnologieën

  België is wereldwij­de koploper binnen plasticre­cy­cling en bioplastic­tech­no­lo­gieën

  België is een belangrijke speler binnen de plasticrecyling- en bioplastictechnologieën. Dat blijkt uit een studie van het Europees Octrooibureau (EOB). Volgens het onderzoek zijn op mondiaal gebied Europa en de Verenigde Staten koplopers binnen de wereldwijde octrooiactiviteiten. Samen zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van de patentaanvragen. Ook ons land wordt geloofd voor zijn speciale verdiensten binnen de plasticsector.
 1. "Tesla zou Tesla niet zijn als er geen addertjes onder het gras zitten": onze beursexpert is kritisch voor de koerseuforie
  PREMIUM

  "Tesla zou Tesla niet zijn als er geen addertjes onder het gras zitten": onze beursex­pert is kritisch voor de koerseufo­rie

  Met een koersstijging van 500 procent op 12 maanden tijd presteren weinig bedrijven beter op de beurs dan de elektrische autoproducent Tesla. Marc Langeveld, technologie-expert en fondsbeheerder uit het team van onze geldexpert Geert Noels, heeft als belegger meer vragen dan antwoorden over de kwaliteit van de cijfers en de koerseuforie. Is het eigenlijk wel een goed idee om in aandelen van Tesla te investeren?

Wetenschap & Planeet