De supercomputer weegt 340 ton.
Volledig scherm
De supercomputer weegt 340 ton. © Oak Ridge National Laboratory

Snelste supercomputer ter wereld komt in VS: 200.000.000.000.000.000 berekeningen per seconde

De Verenigde Staten krijgen de snelste supercomputer ter wereld. Summit, gaat het apparaat heten. Hij kan 200 biljard (miljoen maal miljard) ofwel 200.000.000.000.000.000 berekeningen per seconde uitvoeren. 

8 reacties

 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Leuk om encryptie mee te kraken (RSA bijv).
 • Pieter Vandewoestyne

  4 jaar geleden
  De ideale computer om bitcoins mee te minen.
 • Kelly Verlinden

  4 jaar geleden
  Kan er Battle Royale op gespeeld worden?
 • Sam B

  4 jaar geleden
  Je gelooft toch niet dat ze die gaan gebruiken om de mensheid te helpen met onderzoeken naar bv kanker.Droom gerust verder dan.
 • Toby Huyghebaert

  4 jaar geleden
  En niet eens een kwantum computer...
 1. AI-expert: "We moeten niet bang zijn van robots. Ze gaan deel uitmaken van ons gezin"

  AI-ex­pert: "We moeten niet bang zijn van robots. Ze gaan deel uitmaken van ons gezin"

  Elon Musk waarschuwt al jaren voor de gevaren van artificiële intelligentie (AI). "Robots zullen tot álles in staat zijn”, zei hij vorig jaar tijdens een conventie van Amerikaanse gouverneurs. Ook de recent overleden fysicus Stephen Hawking en Microsoft-oprichter Bill Gates hebben al herhaaldelijk aangedrongen op voorzichtigheid met AI. Maar volgens een expert aan de universiteit van Oxford loopt het zo’n vaart niet. Robots zullen immers deel gaan uitmaken van ons gezin, zegt hij.
 2. Nieuwe batterij voor elektrische wagens laadt op in 3 minuten en heeft levensduur van 20 jaar: “Dit kan gamechanger zijn”

  Nieuwe batterij voor elektri­sche wagens laadt op in 3 minuten en heeft levensduur van 20 jaar: “Dit kan gamechan­ger zijn”

  Een batterij die in amper drie minuten is opgeladen en die ook nog eens twintig jaar meegaat. Welke eigenaar van een elektrische wagen zou daar niet voor staan springen? Het zou over een paar jaar zomaar kunnen. Onderzoekers van de universiteit van Harvard ontwikkelden de technologie daarvoor en de start-up uit Massachusetts heeft nu de licentie beet om ze ook te produceren. Een van hen spreekt van een “mogelijke gamechanger”.