ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Smartphoneverslaving leidt tot slechte slaapkwaliteit bij jongvolwassenen

Studenten die kampen met een smartphoneverslaving, rapporteren ook een slechte slaapkwaliteit. Dat blijkt uit een studie van het King’s College (universiteit) in Londen. 

 1. Ook oudere generaties worstelen met ongezond smartphonegebruik. Ise (27): “Mijn ouders praten niet meer aan tafel, ze scrollen gewoon”
  PREMIUM

  Ook oudere generaties worstelen met ongezond smartphone­ge­bruik. Ise (27): “Mijn ouders praten niet meer aan tafel, ze scrollen gewoon”

  Wanneer we het over de gevaren van de smartphone hebben, denken we meteen aan jongeren. Zíj zijn verslaafd. Maar in de realiteit blijkt dat oudere generaties even grote slachtoffers kunnen zijn van de minicomputer in onze hand. Ise* (27) ziet het bij haar ouders: ze zijn 54, maar gedragen zich door hun smartphone als tieners. “Als ik hen vraag om te stoppen met scrollen aan tafel, reageren ze met puberaal gemor.” Mediapsycholoog Koen Ponnet en digitale detoxcoach Christine Wittoeck herkennen het fenomeen. “Oudere generaties worden amper geleerd hoe ze hun smartphonegebruik kunnen reguleren.”
 1. Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto
  Play

  Hongerige beer steelt zakje snoep uit auto

 2. Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land
  Play

  Zoveel verdienen de best betaalde CEO's in ons land

Wetenschap & Planeet