Studenten Thomas Pryor en Navid Azodi.
Volledig scherm
Studenten Thomas Pryor en Navid Azodi. © Screenshot YouTube

Slimme handschoen vertaalt gebarentaal meteen

Twee Amerikaanse bollebozen hebben een slimme handschoen ontwikkeld die gebarentaal onmiddellijk kan vertalen. Hun prototype interpreteert de gebaren en zegt die via een luidspreker terstond op. Mede-ontwikkelaar Navid Azodi weet waarover hij het heeft: door ernstige gezondheidsproblemen was hij genoodzaakt om tot zijn zevende zich te behelpen in gebarentaal.

0 reacties

 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 2. De DART is geworpen: NASA lanceert sonde die opzettelijk met asteroïde moet crashen en die van pad moet doen afwijken
  Play

  De DART is geworpen: NASA lanceert sonde die opzette­lijk met asteroïde moet crashen en die van pad moet doen afwijken

  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en ruimtebedrijf SpaceX hebben om 7.20 uur Belgische tijd ruimtesonde DART, afkorting voor Double Asteroid Redirection Test, gelanceerd. DART zal een opmerkelijke test uitvoeren waarbij het opzettelijk tegen een ruimterots botst om te kijken of de koers ervan veranderd kan worden. Ook de Koninklijke Belgische Sterrenwacht (KSB) neemt naar eigen zeggen deel aan de Amerikaanse DART-missie.

Wetenschap & Planeet