De vulkaan op het eiland Kadovar spuwt een aswolk de lucht in
Volledig scherm
De vulkaan op het eiland Kadovar spuwt een aswolk de lucht in © REUTERS

Slapende vulkaan wordt voor het eerst wakker: "Er is niets waarmee we deze uitbarsting kunnen vergelijken"

De slapende vulkaan op het eiland Kadovar, voor de kust van Papoea-Nieuw-Guinea, is voor het eerst in zijn geschiedenis uitgebarsten. Het is moeilijk te voorspellen wat er vervolgens gaat gebeuren. We kunnen deze eruptie met niets vergelijken, zeggen vulkanologen.

30 reacties

 • Johan Van Biesen

  5 jaar geleden
  Wetenschap...zoek eens uit hoe het komt dat Captain Cook Antarctica niet gevonden heeft destijds, het mythische 'terra australis', dat is ook heel vreemd. Bekijk de afstand die hij afgelegd heeft tijdens het zoeken naar een ingang om te landen en kom dan eens terug met jullie 'wetenschap'.
 • Wilco van Wijnen

  5 jaar geleden
  oei, snel een roetfilter erop want anders dikke boete!
 • john weeda

  5 jaar geleden
  Volledig met je eens Caroline. De minachting voor de wetenschap kent hier geen grenzen... Ik stel voor dat mensen die een probleem hebben met wetenschap er ook geen gebruik meer van maken...
 • CAROLINE NAGEL

  5 jaar geleden
  Onwetendheid is niets om trots op te zijn. Minachting hebben voor wetenschap is hypocriet. Als je niets wil weten van wetenschap, ga dan in een hol wonen en hoop dat er eten in je mond valt. Alles is wetenschap, alles is wiskunde. Als je het niet wetenschappelijk kunt bewijzen, is het verzonnen. Wetenschappers studeren (meestal) tot aan hun dood, kijk naar David Attenborough of Stephen Hawkins.
 • rudy liessens

  5 jaar geleden
  Slaapliedje voor de vulkaan zingen