EPA
Volledig scherm
© EPA

"Schakel me alsjeblief niet uit!": experiment toont dat mensen met robot meeleven

Een experiment om na te gaan hoe mensen op robots reageren wanneer die zich als mensen gedragen heeft getoond dat mensen aarzelen of zelfs naar een robot luisteren wanneer die smeekt om niet te worden uitgeschakeld. De bevindingen van dit Duits onderzoek werden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Plos one. 

3 reacties

 • raf janssens

  3 jaar geleden
  waar is da knopke
 • censor

  3 jaar geleden
  Indertijd had je van die "diertjes in plastiek" dat je op tijd moest "knuffelen" ...dat wad de voorloper...je moest er ook "mee bezig zijn"
 • pol van de velde

  3 jaar geleden
  Zolang mensen kuddegedrag vertonen kunnen we dat aannemen. Een robot is een werktuig om de mens te helpen, je kan het altijd uitschakelen wanneer je wil.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet