De capsule van de Sojoez-MS-14 is onbemand, maar bevat wel de mensachtige robot Fiodor, die 1,80 meter groot is en bijna 160 kilogram weegt.
Volledig scherm
De capsule van de Sojoez-MS-14 is onbemand, maar bevat wel de mensachtige robot Fiodor, die 1,80 meter groot is en bijna 160 kilogram weegt. © EPA

Russische robot Fiodor kan (voorlopig) niet aan boord gaan bij ISS

De Russische Sojoez-capsule met aan boord de humanoïde robot Fiodor, is er niet in geslaagd om zich op het voorziene uur vast te hechten aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat melden de Russische nieuwsagentschappen. Er zal wellicht maandagmorgen een nieuwe poging volgen.

  1. Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavaccin iets wat we zullen moeten loslaten

    Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavac­cin iets wat we zullen moeten loslaten

    Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de universiteit van Kopenhagen, schetst een somber beeld van de toekomst zelfs indien er een coronavaccin wordt gevonden. “Aids legde de vrije seks aan banden, Covid-19 is ook een soa, geen seksuele, maar een sociaal overdraagbare aandoening. De seks zoals we die in de jaren 70 hadden, is nooit teruggekomen. Ik denk dat hetzelfde gaat gelden voor onze sociale relaties”, zegt de Nederlander in een interview met de Volkskrant.

Wetenschap & Planeet