Bemanningsleden actrice Julia Peresild, commandant Anton Shkaplerov en regisseur Klim Shipenko tijdens een trainingssessie ter voorbereiding van hun ruimtereis.
Volledig scherm
Bemanningsleden actrice Julia Peresild, commandant Anton Shkaplerov en regisseur Klim Shipenko tijdens een trainingssessie ter voorbereiding van hun ruimtereis. © via REUTERS

Russisch team klaar voor productie van allereerste film in de ruimte

Een Russisch team van twee kosmonauten en twee professionele filmmakers reist begin volgende maand naar het internationale ruimtestation ISS, voor de productie van de eerste film die in de ruimte gemaakt wordt. Dat deelde de bemanning vandaag mee.

1 reactie

 • Lecocq Daniel

  1 maand geleden
  En de VS fier als een gieter dat ze toeristen in de ruimte kunnen sturen. Misschien kunnen ze de Russen vragen een TV-ploeg mee te sturen om er een reality-serie rond te maken.
 1. Marsrover InSight detecteert 3 grote bevingen op rode planeet, inclusief klepper die bijna 1,5 uur duurde
  3

  Marsrover InSight detecteert 3 grote bevingen op rode planeet, inclusief klepper die bijna 1,5 uur duurde

  Marsrover ‘InSight’ heeft recent drie grote bevingen op de rode planeet gedetecteerd. Eén van die bevingen duurde bijna 90 minuten lang en had liefst vijf keer meer energie dan de vorige recordhouder uit 2019. De NASA-wetenschappers van de missie sprongen een gat in de lucht toen ze de data binnenkregen, want het zijn grote bevingen als deze die hen ontzettend veel leren over hoe rotsachtige werelden gevormd worden en evolueren, zoals ook de aarde en haar maan. En dan te denken dat de robot eerder dit jaar bijna zijn seismometer moest stilleggen door energietekort en een hoop stof op zijn zonnepanelen.

Wetenschap & Planeet