(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Allwrite

Regenwater nergens op aarde nog veilig te drinken: zelfs PFAS op Antarctica en op Tibetaanse plateau

Regenwater is overal op aarde onveilig om te drinken. Dat komt door de aanwezigheid van giftige chemicaliën die de aanbevolen niveaus overschrijden, zo blijkt uit een recente studie van wetenschappers van de Universiteit van Stockholm.

14 reacties

 • Jean Donny

  2 maanden geleden
  Overbevolking en industrialisering zal uiteindelijk het einde van onze wereld betekenen.
 • FABIAN MAEYAERT

  2 maanden geleden
  Inderdaad, de mens is het domste wezen op aarde , nooit genoeg en iedereen wilt overbodige luxe. We zijn al heel lang bezig met zelfvernietiging. Proficiat.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  We zijn er dus in geslaagd onszelf te vergiftigen, wat zijn wij toch intelligente wezens
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  De mens is dan ook het enige levende dier op deze planeet die zijn eigen nest (aarde) zo hard bevuilt dat het nu in zijn eigen vuiligheid moet leven. En natuurlijk sleuren we de rest van het dierenrijk mee in onze onverantwoorde manier van leven.
 • david elesn

  2 maanden geleden
  Mensen, koop je een goede waterfilter 99% filter je eruit en lekker drinkbaar!
 1. Belg toont met software hoe het perfecte Instagramplaatje van influencers tot stand komt
  Play

  Belg toont met software hoe het perfecte Instagram­plaat­je van influen­cers tot stand komt

  De Belgische artiest en ontwikkelaar Dries Depoorter slaagt er met software in om te achterhalen hoe een foto op Instagram tot stand komt. Amper tien dagen geleden begon hij met het signaal van livestreamcamera’s op te nemen. Onder meer Times Square in New York werd door Depoorter in de gaten gehouden. Nadien zocht de Belg op Instagram naar foto’s die op diezelfde locatie werden gemaakt. Het resultaat van die zoektocht zie je uitgebreid in bovenstaande video.
 2. PFOS en PFAS: wat is het verschil? En hoe bescherm je jezelf ertegen?
  The Cookware Company

  PFOS en PFAS: wat is het verschil? En hoe bescherm je jezelf ertegen?

  Om meteen met de spreekwoordelijke deur in huis te vallen: PFAS (niet te verwarren met PFOS, die tot de PFAS-familie behoren) zitten overal. Al sinds de jaren ’40 wordt dit chemische goedje gebruikt voor de productie van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Denk aan regenjassen, voedselverpakkingen, tapijten, brandblusapparaten en antikleefpannen. Slecht voor het milieu en voor onze gezondheid, zo blijkt nu. Zijn er dingen die jij zelf kan doen? Dit moet je weten.