Een zeldzaam panorama over Los Angeles, een stad die zonder corona meestal in smog is gehuld.
Volledig scherm
Een zeldzaam panorama over Los Angeles, een stad die zonder corona meestal in smog is gehuld. © AFP

Quarantainemaatregelen zorgen voor forse daling wereldwijde CO2-uitstoot, maar geen reden tot juichen

De wereldwijde CO2-uitstoot is in april met 17 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om de grootste daling ooit waargenomen, waarmee de uitstoot van het broeikasgas zich op hetzelfde niveau van 2006 bevindt. Dat blijkt uit een studie die vandaag is verschenen in het vakblad Nature Climate Change. Maar toch betekent de scherpe daling niet per se goed nieuws, waarschuwen de onderzoekers. 

 1. Wetenschappers waarschuwen in eerste analyse: “Transmissiesnelheid van nieuwe coronavariant is 50 tot 74 procent hoger"

  Wetenschap­pers waarschu­wen in eerste analyse: “Transmis­sie­snel­heid van nieuwe coronavari­ant is 50 tot 74 procent hoger"

  Een week nadat de coronavariant VOC 202012/01 in het Verenigd Koninkrijk werd geïdentificeerd, hebben wetenschappers een eerste analyse gedeeld (als preprint). En die voorspelt niet veel goeds. De besmettingsgraad zou zo’n 50 tot zelfs 74 procent hoger liggen waardoor “de druk in het Verenigd Koninkrijk tijdens de eerste zes maanden van 2021 zelfs groter kan worden dan die in 2020”, zo schrijft de Britse epidemioloog en hoofdauteur van de studie Nick Davies op Twitter.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken

Wetenschap & Planeet