AP
Volledig scherm
© AP

"Post-antibiotica-apocalyps": 40 procent mensen zou opnieuw kunnen sterven aan infecties

De toenemende antibioticaresistentie baart de Britse professor Sally Davies al langer zorgen. Vandaag schrijft ze in haar blog voor de Huffington Post dat we straks mogelijk teruggeflitst zullen worden naar het tijdperk waarin veertig procent van ons stierf aan een of andere infectie. Een donker beeld van wat Davies de "post-antibiotica-apocalyps" noemt. Maar ze heeft gelukkig ook hoop.

14 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  We leven helemaal niet langer. We sterven langer "dankzij" medicijnen. Ga maar eens in een rusthuis kijken.
 • Gino Denil

  5 jaar geleden
  Hoe kan je nu aan 7% overlijdens komen door een bacteriologische infectie met 700.000 overlijdens per jaar. Na 10 jaar zijn dat er 7 miljoen. En na 80 jaar - wat mondiaal nog boven de gemiddelde levensverwachting is - 56 miljoen. Op een wereldbevolking van 7 miljard mensen, of 1/1250.
 • Robin Demey

  5 jaar geleden
  Vaccins? Die zijn tegen virussen meestal. Ze zegt zelf dat antibiotica daar niet tegen werkt...
 • Jan Moerentorf

  5 jaar geleden
  Uiteraard investeert de farmaïndustrie niet meer in antibiotica. Er valt geen zak aan te verdienen. Als je een nieuwe molecule op de markt zou brengen wordt die wettelijk onmiddellijk gereserveerd voor de enkele probleemgevallen. Dus dag verkoop! Laat de industrie terug toe nieuwe molecules als eerstelijns behandelingen te verkopen en er springen direct een aantal bedrijven op de kar.
 • Antonio Vivaldi

  5 jaar geleden
  Er zijn goede en er zijn slechte bacteriën,zoals er meer zijn op deze aardkloot.
 1. “In 2024 vliegen er opnieuw mensen naar de maan” NASA kondigt plannen aan voor Artemis II missie
  4

  “In 2024 vliegen er opnieuw mensen naar de maan” NASA kondigt plannen aan voor Artemis II missie

  Ongeveer drie maanden zijn er verstreken sinds NASA’s Orion-ruimtevaartuig in de Stille Oceaan terechtkwam na zijn vlucht naar de maan en terug. Na een zorgvuldige beoordeling van de succesvolle Artemis-I missie werd er besloten dat het tijd is voor de volgende stap. Voor het eerst sinds 1972 zullen astronauten opnieuw naar de maan reizen. “Ons doel voor de lancering van Artemis-II is november 2024”, aldus Jim Free (NASA chief of human exploration for deep space).
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.