REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Pfizer-vaccin ook uitermate doeltreffend tegen Zuid-Afrikaanse variant: geen enkele besmetting na vaccinatie

Het vaccin van Pfizer en BioNTech is 91,3 procent effectief tegen Covid-19. Bij de Zuid-Afrikaanse variant loopt dat cijfer zelfs op tot 100 procent. Dat blijkt uit een nieuwe update van de fase 3-studie, zes maanden na de toediening van de tweede dosis.

 1. Vaccinatie-coördinator Chris Van Tongelen: “Geen begrip meer voor het amateurisme van de overheid”
  PREMIUM
  Showbizz

  Vaccinatie-coördina­tor Chris Van Tongelen: “Geen begrip meer voor het amateuris­me van de overheid”

  Een nieuwe lockdown, een nieuwe mokerslag. Zeker voor onze Vlaamse artiesten, die voor het tweede jaar op rij het spookbeeld van een zomer zonder optredens zien opdoemen. En dat had de overheid kunnen vermijden, meent Chris Van Tongelen (52) van De Romeo’s. “En ik mag dat zeggen, want ik zit er middenin”, aldus Chris, die elke dag overladen wordt met bagger en verwijten. Ook enkele andere BV’s, waaronder Margriet Hermans, Sven De Ridder en Jo Vally laten hun mening horen. “Mijn spaarpotje slinkt zienderogend.”
 2. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  Tegen september van dit jaar moet elke meerderjarige Belg die dat wil gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, in Vlaanderen wordt zelfs op 11 juli gemikt. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet