Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Pfizer en Moderna niet bereid Johnson & Johnson te helpen bij onderzoek naar bloedklonters na coronavaccin”

Johnson & Johnson (J&J) vroeg drie andere vaccinmakers om gevallen van bloedklonters na de toediening van hun coronavaccin te helpen onderzoeken, maar kreeg zowel bij Pfizer als Moderna nul op het rekest. Dat bericht de Wall Street Journal vrijdag onder aanhaling van bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Enkel AstraZeneca ging volgens de krant akkoord.

92 reacties

 • Raphaël Defour

  1 jaar geleden
  Begrijp niet dat de agentschappen US en EU die hun FIAT geven voor de vaccins bij de minste onbewezen claim van mogelijke neveneffecten hun FIAT en meteen ook hun geloofwaardigheid op de helling zetten. En dit in een business waar veel geld omgaat. Elk vaccin en medicament zal op termijn wel bijwerkingen hebben. Doch het nog steeds te bewijzen verband met de geclaimde trombose gevallen kan toch de opgang gebrachte vaccinatie campagnes niet als secondair zien. Neen dit is niet geloofwaardig.
 • freddy vandersmissen

  1 jaar geleden
  So what,het is toch gratis zogezegd. Subsidie of belasting is toch hetzelfde , betalen doe je toch.
 • Nico Herbots

  1 jaar geleden
  Sja, zoals in elk bedrijf staat winst maken op de eerste plaats. En veel is niet genoeg. Decadent veel is ook nog niet genoeg. Samenwerken om sneller meer levens te redden? Je bent gek. Idealisten houden het er niet lang vol. En het plebs moet dit allemaal oké vinden, wie een bedenking durft maken, is dom en jaloers en communistisch blijkbaar. Nu, de planeet is overbevolkt, dus in feite doen ze een goeie daad.
 • roland arents

  1 jaar geleden
  Het zijn concurrenten.
 • Frank Kaczorowski

  1 jaar geleden
  Met een beetje samenwerking zou de wereld al een grote stap vooruit staan.
 1. “Mensheid komt mogelijk oorspronkelijk ook uit Zuid-Afrika”: vroege voorouders van de mens een miljoen jaar ouder dan gedacht

  “Mensheid komt mogelijk oorspronke­lijk ook uit Zuid-Afri­ka”: vroege voorouders van de mens een miljoen jaar ouder dan gedacht

  Nieuw onderzoek stelt dat fossielen van onze voorouders uit de Zuid-Afrikaanse grotten van Sterkfontein - die deel uitmaken van de zogenaamde ‘wieg van de mensheid’ - tussen de 3,4 en 3,6 miljoen jaar oud zijn. Dat is maar liefst een miljoen jaar ouder dan eerder gedacht. Het betekent ook dat onze voorouders uit Zuid-Afrika al op aarde rondliepen in de tijd van de vrouwelijke mensachtige met de bijnaam ‘Lucy’, van wie het skelet in 1974 in Ethiopië in het oosten van Afrika werd gevonden.

Wetenschap & Planeet