Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Pfizer/BioNTech wijzen op "hoge immuunrespons" na booster bij 5- tot 11-jarigen

Farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben donderdag de resultaten bekendgemaakt van hun fase 2/fase 3-onderzoek naar de effectiviteit van een booster van hun coronavaccin bij 5- tot 11-jarigen. Daaruit blijkt volgens de bedrijven “een hoge immuunrespons”.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Nieuwe blunder? Manu (8) en 21 andere kindjes werden per abuis geprikt met Moderna voor volwassenen, toch vermeldt CST nu Pfizer: “Puur voor administratie”
  PREMIUM
  Kampenhout/Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen/Steenokkerzeel/Zemst

  Nieuwe blunder? Manu (8) en 21 andere kindjes werden per abuis geprikt met Moderna voor volwasse­nen, toch vermeldt CST nu Pfizer: “Puur voor administra­tie”

  In plaats van een tweede pfizerprik kreeg Manu Verbeeck (8), net als zijn zusje Ella (5) en 19 andere kinderen, een boosterprik van Moderna voor volwassenen. Deze vergissing gebeurde vorige week woensdag in het vaccinatiecentrum in Kampenhout-Sas. De ouders werden uiterlijk vrijdagavond op de hoogte gebracht, maar toch keek mama Laetitia Declercq wat vreemd op nu ze zag dat op het digitale vaccinatiecertificaat (CST) van haar zoon staat dat hij als tweede dosis Pfizer toegediend kreeg. “Een vergissing, opzet of weet men het zelf niet?”, vraagt ze zich af.
 1. Ons land bestelt 3,9 miljoen vaccins tegen omikronvariant. Is dat nog ergens voor nodig?
  PREMIUM

  Ons land bestelt 3,9 miljoen vaccins tegen omikronva­ri­ant. Is dat nog ergens voor nodig?

  De Belgische regering bestelt bij Pfizer-BioNTech 3,9 miljoen dosissen van een vaccin aangepast aan de omikronvariant. Dit maakt deel uit van een grotere EU-bestelling van 180 miljoen doses. Pfizer en BioNTech rekenen erop tegen maart te leveren. Tenminste indien ze daarvoor de toestemming krijgen van de toezichthoudende autoriteiten. Heeft het nog wel zin om dit vaccin in maart in te spuiten, wanneer miljoenen Belgen net een omikronbesmetting achter de rug hebben? “Nee”, zegt professor Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie. “Maar dat is ook niet de bedoeling.”
 2. Steven Van Gucht is er ‘jaloers’ op, maar André (65) is bang voor boosterprik nu hij 1.148 keer meer antistoffen dan normaal heeft: “Kan mijn immuunsysteem dit wel aan?”
  PREMIUM
  Zaventem

  Steven Van Gucht is er ‘jaloers’ op, maar André (65) is bang voor booster­prik nu hij 1.148 keer meer antistof­fen dan normaal heeft: “Kan mijn immuunsys­teem dit wel aan?”

  Moet hij zijn boosterprik halen of niet? Die vraag stelt André Van Wassenhove (65) uit Zaventem zich nu blijkt dat hij 1.148 keer meer antistoffen tegen corona in zijn bloed heeft dan de referentiewaarde. “Ik ben geen antivaxer, maar nu ben ik wel bang voor die derde prik.” Is zijn vrees terecht? Kan een immuunsysteem overgestimuleerd worden? En hoe uitzonderlijk is dit? Viroloog Steven Van Gucht legt uit.

Wetenschap & Planeet