AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Overstromingen, hittegolven en zelfs bosbranden in Siberië: waarom is het weer zo extreem?

Van moordende hittegolven in Canada tot dodelijke overstromingen in China en zelfs verwoestende bosbranden in Siberië: ook op heel wat andere plaatsen draait het klimaat momenteel dol. “En daar zit de klimaatopwarming toch voor veel tussen”, klinkt het steeds luider bij wetenschappers.

13 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Guy Van Brussel: China keihard aan pakken met kool? China is aan vechten met Australië, en China koopt geen kool meer van de Aussies. India, Vietnam en Indonesia kopen nu al hun kool zo snel als Australië het kan produceren. En waar denk je dat China nu al hun kool koopt? Het is Biden, die al de kool verkoopt p/jaar 20.6 miljoen kool ton aan China zonder enig probleem, China's Amerikaanse kolenimport stijgt met 748% in 2021.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  De atmosfeer bestaat uit 78% stikstof (N2), 21% zuurstof (O2), 0.9% argon (AR). De resterende sporengassen zijn neon, helium, krypton, xenon, waterstof, methaan, ozon, ammoniak, en 0,03% koolstofdioxide (CO2). Van die 0,03% koolstofdioxide CO2 is 95% afkomstig uit natuurlijke bronnen, zoals vulkanen of afbraakprocessen in de natuur. Het menselijke CO2-gehalte in de lucht is dus slechts 0,0016%. Deze menselijke koolstofdioxide CO2-uitstoot van 0,0016% is veel te klein, om enig verschil te maken.
 • Guy Van Brussel

  1 jaar geleden
  Dat ze dan maar beginnen met China keihard aan te pakken want die gaan nog, letterlijk, honderden kolencentrales bijbouwen ! Trouwens indien de mens werkelijk voor de klimaatsverandering verantwoordelijk is,...wel dan IS het al te laat en wel om bovengenoemde reden. China gaat zijn CO2 uitstoot exponentieel vergroten maar ook zogenaamde groene landen zoals Nieuw-Zeeland zijn heel slecht bezig !
 • james vroman

  1 jaar geleden
  De Sahel is een regio die gelegen is in het woestijngebied van de Sahara,...raar hé dat er daar droogte is ..
 • Brigitte Staes

  1 jaar geleden
  Wat met manipulatie zoals in Dubai misschien?... Zoals heel ons leven nu gemanipuleerd wordt...
 1. Antilichaam als “hoofdsleutel” ontdekt: zou alle varianten van coronavirus kunnen neutraliseren

  Antili­chaam als “hoofdsleu­tel” ontdekt: zou alle varianten van coronavi­rus kunnen neutralise­ren

  Wetenschappers hebben een deeltje van het spike-eiwit van het SARS-CoV-2-virus ontdekt dat door alle bekende varianten lijkt te worden gedeeld. Tegelijkertijd vonden ze een fragment van een antilichaam dat zich daaraan kan hechten en in theorie het coronavirus zou kunnen verhinderen om menselijke cellen binnen te dringen. Het effent alvast de weg voor toekomstige behandelingen die alle varianten van het coronavirus zouden kunnen neutraliseren.