REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Opnieuw scheurtjes gevonden in Russisch segment ruimtestation ISS

Er zijn opnieuw scheurtjes gevonden in de wand van het Russische segment van het Internationaal Ruimtestation ISS, zo meldt space.com vandaag.

  1. Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschappers maken voor het eerst “synthetische embryo's”

    Geen eicel of sperma meer nodig: wetenschap­pers maken voor het eerst “syntheti­sche embryo's”

    Onderzoekers hebben ‘s werelds eerste “synthetische embryo’s” gemaakt. Dit is een baanbrekende prestatie die de noodzaak van sperma, eicellen en bevruchting omzeilt. Wetenschappers van het Weizmann-instituut in Israël ontdekten dat stamcellen van muizen zichzelf konden samenstellen tot vroege embryo-achtige structuren met een darmkanaal, het begin van een brein en een kloppend hart.
  2. Wetenschappers waarschuwen voor ‘climate endgame’: “Er zijn voldoende redenen om te geloven dat klimaatverandering kan leiden tot een catastrofe"

    Wetenschap­pers waarschu­wen voor ‘climate endgame’: “Er zijn voldoende redenen om te geloven dat klimaatver­an­de­ring kan leiden tot een catastrofe"

    Het mogelijke verval van de maatschappij of de kans op uitsterven door de klimaatverandering wordt onvoldoende onderzocht. Dat schrijven klimaatwetenschappers in een analyse in een wetenschappelijk vaktijdschrift. Er zijn volgens hen voldoende redenen om te geloven dat de klimaatverandering tot een apocalyptische ramp of ‘climate endgame’ zou kunnen leiden, een scenario waar we momenteel niet op voorbereid zijn.

Wetenschap & Planeet