Een vergelijking tussen de (vermoedelijke) grootte van planeet X (midden) met de aarde (links) en Neptunus (rechts). Die zou tot tien keer zo zwaar zijn als de aarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vergelijking tussen de (vermoedelijke) grootte van planeet X (midden) met de aarde (links) en Neptunus (rechts). Die zou tot tien keer zo zwaar zijn als de aarde. © rv

Op zoek naar de mysterieuze planeet 9

Astronomen beginnen steeds sterker te vermoeden dat er zich in ons zonnestelsel een onontdekte planeet schuilhoudt die de banen van andere hemellichamen beïnvloedt. Die zou veel groter en zwaarder zijn dan de vroegere negende planeet Pluto en verder weg staan van de zon dan alle andere planeten.

12 reacties

 • Dany Duivejonk

  3 jaar geleden
  Vreemd dat ze planeten zien in sterrenstelsels vele miljoenen lichtjaren ver maar dat er nog altijd een onontdekte 10e planeet is op "wandelafstand" in ons eigen zonnestelsel ...
 • Bart Werbrouck

  3 jaar geleden
  Ze hebben al een naam April (mooie meisjesnaam) the First. Dus eerste in een reeks van zovele. Ieder jaar zullen ze wel één ontdekken in die zelfde periode.
 • José Gonzales

  3 jaar geleden
  Prachtig.
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Gek, dat op 1 april op zoek wordt gegaan naar een 'negende' planeet terwijl vóór 1 april al toegegeven werd dat er ontelbaar véél planeten moeten bestaan.
 • raymond van der craen

  3 jaar geleden
  Oud nieuws en krantenvulsel, dit gaat duidelijk over de vermoedelijke planeet Nibiru als hij daadwerkelijk bestaat.
 1. 82-jarige pilote en 18-jarige Nederlander samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde
  57

  82-jarige pilote en 18-jarige Nederlan­der samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is vanmiddag een succes geworden. Bezos ging zelf de ruimte in samen met zijn broer, een 82-jarige pilote en een 18-jarige Nederlander. Iets na 15 uur Belgische tijd vertrok van op een afgelegen site in het westen van Texas de New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos (57), de rijkste man ter wereld. Na 10 minuten en 10 seconden landde de capsule opnieuw veilig op aarde.

Wetenschap & Planeet