De Franse professor Luc Montagnier is een van de ontdekkers van het hiv-virus.
Volledig scherm
De Franse professor Luc Montagnier is een van de ontdekkers van het hiv-virus. © Screenshot

Ontdekker van hiv en Nobelprijswinnaar oogst kritiek na claim dat coronavirus in labo in Wuhan werd gemaakt

UPDATENobelprijswinnaar Luc Montagnier, de man die in 1983 hiv ontdekte en daarvoor de Nobelprijs kreeg, beweert dat het nieuwe coronavirus niet van natuurlijke oorsprong is en in een laboratorium is ontstaan. Montagnier, die niet vies is van enige polemiek en notoir , claimt dat Covid-19 per ongeluk uit een lab in Wuhan is ontsnapt. Hij deed de uitspraken bij de Franse zender CNews.

74 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  1 jaar geleden
  Als het covid verwant is met HIV en uit een labo zou komen is HIV dus ook iets dat uit een labo komt Want als HIV niet uit een labo komt kan covid even goed een natuurlijke oorsprong hebben.
 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Men haalt die man door het slijk, maar nu, een weel later, komt de Amerikaanse minister v buitenlandse zaken hetzelfde zeggen. Staat die ook bekend vr zijn zin voor polemiek ?
 • Heidi Werbrouck

  1 jaar geleden
  Zelfs The Lancet heeft gepubliceerd dat de eerste slachtoffers in geen kilometers van de aangeduide besmettingshaard waren geweest, nl die markt. The Lancet is nu niet bepaald een roddelgazet en die man heeft niet zomaar een Nobelprijs gekregen. Trouwens, de enige Chinees die ik vertrouw os de afhaalchinees op het einde van de straat.
 • princen yvon

  1 jaar geleden
  Een groot voordeel aan deze beweringen van Montagnier. Die zijn toetsbaar en reproduceerbaar door andere wetenschappers. Binnen enkele maanden weten we dus met zekerheid of ze waar zijn of niet waar.
 • Yves Danckaert

  1 jaar geleden
  Laat ons toch ook maar niet vergeten dat Amerika (CIA -Pentagon) bewijzen had dat Irak massavernietigingswapens had en daarom de Golfoorlog zijn begonnen. Ze zijn al even betrouwbaar als de Chinezen. Het zijn politieke agenda’s die de “waarheid” kleuren. Als er geen sprake zou zijn geweest van de pest of de Spaanse griep zou ik die onzin misschien ook geloven.
 1. Amerikaanse diplomaten waarschuwden twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermuizen in lab in Wuhan

  Amerikaan­se diplomaten waarschuw­den twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermui­zen in lab in Wuhan

  De Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post heeft de hand gelegd op documenten die aantonen dat de Amerikaanse regering zich jaren geleden zorgen maakte over de veiligheid in een lab in de Chinese stad Wuhan, waar het coronavirus als eerste uitbrak. Ze vreesde dat er mogelijk ooit een van de experimenten - onder meer rond coronavirussen bij vleermuizen – uit de hand zou lopen en dat een gevaarlijk virus zich dan over de hele wereld zou verspreiden.
 2. Voor het eerst gaan alleen burgers mee op ruimtevlucht rond aarde

  Voor het eerst gaan alleen burgers mee op ruimte­vlucht rond aarde

  De ruimte is niet alleen voor professionele astronauten, maar ook voor gewone burgers. Dat is de boodschap die verkopers van ruimtetoerisme graag overbrengen. Daarom stuurt een van die bedrijven, SpaceX van miljardair Elon Musk, volgende week een speciale vlucht naar de ruimte. Voor het eerst bestaat de bemanning van een toestel dat in een baan rond de aarde komt alleen uit burgers. Zij worden voorbereid en getraind, maar er gaan geen professionele astronauten mee.

Wetenschap & Planeet