Volledig scherm
© ThinkStock

“Onsterfelijkheid kan over 30 jaar realiteit zijn”: bekend futuroloog voorspelt eeuwig leven (toch voor mensen die geboren zijn na 1970)

Wetenschap“Als je onder de 40 bent, zal je waarschijnlijk nooit sterven. Tenzij je een vieze ziekte krijgt.” Die gewaagde uitspraak doet de bekende futuroloog dokter Ian Pearson in de Britse krant The Sun. En hij geeft meteen ook aan hóé de mens tegen 2050 het eeuwige leven kan bereiken.

147 reacties

 • danny buyse

  3 jaar geleden
  @diego Gonzales, uw fantasie sprookje klopt alle sprookjes! Alleen is het niet voor kinderen! De wetenschap heeft zelfs nog niks tegen een simpel griepje of verkoudheid! Trouwens als u zegt dat uw geest kan blijven bestaan als je lichaam sterft in een robot waarom is het een sprookje dat mensen geloven dat hun geest eeuwig verder leeft al dan niet in de hel, paradijs vol maagden of bij god! Ieder zijn fantasie nietwaar!
 • Els Daneels

  3 jaar geleden
  Dream on... als het mensdom zo voortdoet, overleeft moeder aarde niet...dus forget it...
 • Filip Degezelle

  3 jaar geleden
  Dus alle begrafenis ondernemers gaan hun boeltje mogen sluiten dan??
 • Fred Bleck

  3 jaar geleden
  Het zal over enkele decennia (eerst alleen voor de rijken) mogelijk zijn via regelmatige (bv. om de 3 jaar) injecties met persoonsgebonden celregenererende cocktails van enzymen. Dat van die cyberbrains is onzin - niet omdat ze onmogelijk zijn maar gewoon omdat er voor ieder individu slechts één hier & nu is.
 • Werner Van den brouck

  3 jaar geleden
  propaganda dat ons moet programmeren dat we langer zouden leven en bijgevolg langer werken. pensioen wordt afgeschaft.. zie je ze al komen?
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut

Wetenschap & Planeet