ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

“Onsterfelijkheid kan over 30 jaar realiteit zijn”: bekend futuroloog voorspelt eeuwig leven (toch voor mensen die geboren zijn na 1970)

Wetenschap“Als je onder de 40 bent, zal je waarschijnlijk nooit sterven. Tenzij je een vieze ziekte krijgt.” Die gewaagde uitspraak doet de bekende futuroloog dokter Ian Pearson in de Britse krant The Sun. En hij geeft meteen ook aan hóé de mens tegen 2050 het eeuwige leven kan bereiken.

147 reacties

 • danny buyse

  3 jaar geleden
  @diego Gonzales, uw fantasie sprookje klopt alle sprookjes! Alleen is het niet voor kinderen! De wetenschap heeft zelfs nog niks tegen een simpel griepje of verkoudheid! Trouwens als u zegt dat uw geest kan blijven bestaan als je lichaam sterft in een robot waarom is het een sprookje dat mensen geloven dat hun geest eeuwig verder leeft al dan niet in de hel, paradijs vol maagden of bij god! Ieder zijn fantasie nietwaar!
 • Els Daneels

  3 jaar geleden
  Dream on... als het mensdom zo voortdoet, overleeft moeder aarde niet...dus forget it...
 • Filip Degezelle

  3 jaar geleden
  Dus alle begrafenis ondernemers gaan hun boeltje mogen sluiten dan??
 • Fred Bleck

  3 jaar geleden
  Het zal over enkele decennia (eerst alleen voor de rijken) mogelijk zijn via regelmatige (bv. om de 3 jaar) injecties met persoonsgebonden celregenererende cocktails van enzymen. Dat van die cyberbrains is onzin - niet omdat ze onmogelijk zijn maar gewoon omdat er voor ieder individu slechts één hier & nu is.
 • Werner Van den brouck

  3 jaar geleden
  propaganda dat ons moet programmeren dat we langer zouden leven en bijgevolg langer werken. pensioen wordt afgeschaft.. zie je ze al komen?
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

Wetenschap & Planeet