Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onderzoekers KU Leuven klaar om kandidaat-coronavaccin op mensen te testen

Virologen van het Rega-instituut aan de KU Leuven hebben hoopvolle resultaten geboekt in de zoektocht naar een coronavaccin. Alle proeven op hamsters zijn succesvol afgerond en beschermen tegen infectie met Covid-19. De KU Leuven plant haar kandidaat-vaccin in december op mensen te testen. Eerst nog een externe productiepartner vinden.

5 reacties

 • Haimar Berro

  1 jaar geleden
  Eindelijk eens wat goed nieuws, schitterend!!
 • Bjos Mia

  1 jaar geleden
  Waarom moet dat nu tot december duren als je zegt dat je nu al klaar bent om te testen ?
 • Joël Bornbergen

  1 jaar geleden
  Goe bezig KU-Leuven :) Toch weer toevallig dat China het verst staat hé. Maar ik ben er zeker van dat hun resultaten niet zo positief zijn, toch zeker niet volgens onze westerse norm, maar ze zullen wel gefoefeld hebben met de cijfers, zoals ze altijd al met alles gedaan hebben...
 • Roger Verstreepen

  1 jaar geleden
  Mij mag je al zeker opschrijven voor het vaccin ik wil het wel zelfs als proefpersoon contacteer me maar .
 • Gilbert Van den Berghe

  1 jaar geleden
  Het zou prima schitterend nieuws zijn gewoon al omdat een universiteit van hier het ook kan, niet achter staat op het buitenland en andere gereputeerde universiteiten. Ze zullen niet de enige zijn , maar dat maakt niets uit, hoe meer vaccins hoe beter .En hoe sneller hoe liever. Nochtans niet dromen als er tegen de zomer inentingen kunnen zal het niet zo slecht zijn .
 1. Mogen we café- en restaurantbezoek in de herfst opnieuw vergeten? Viroloog Van Gucht: “Najaar wordt sowieso heel moeilijk”
  PREMIUM

  Mogen we café- en restaurant­be­zoek in de herfst opnieuw vergeten? Viroloog Van Gucht: “Najaar wordt sowieso heel moeilijk”

  Na maanden van ontkenning keert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) haar kar: ook gewone uitgeademde lucht kan mogelijk het coronavirus verspreiden. Met velen lang samen in een afgesloten ruimte vormt dan ook een zorgwekkend risico, zegt viroloog Steven Van Gucht. Mogen we in de herfst een kruis maken over het cafébezoek? Ventileren wordt, na handen wassen en afstand houden, alvast het nieuwe normaal: “We zullen zeer waakzaam moeten zijn.”
 2. SpaceX-raket met alleen burgers aan boord succesvol in baan om aarde voor driedaagse ruimtereis
  Play

  Spa­ceX-ra­ket met alleen burgers aan boord succesvol in baan om aarde voor driedaagse ruimtereis

  Ruimtevaartuig Inspiration4 van SpaceX is om iets na 2 uur ‘s nachts Belgische tijd succesvol gelanceerd en brengt vier ruimtetoeristen in een baan rond de aarde voor een driedaagse ruimtereis. Géén professionele astronauten aan boord dus, al kwam één reiziger wel erg dicht bij zo’n brevet. SpaceX van miljardair Elon Musk organiseert de ruimtereis, die begon met de lancering op Cape Canaveral in Florida. De reis is volgens het bedrijf zelf meteen ook de start van de commerciële ruimtevaart. Maar wie zijn de vier gelukkigen die mee mogen?

Wetenschap & Planeet