Een medisch team brengt een corona-patiënt naar een veldhospitaal in New York.
Volledig scherm
Een medisch team brengt een corona-patiënt naar een veldhospitaal in New York. © EPA

Onderzoek rangschikt veiligste (én onveiligste) landen in de coronacrisis: België scoort slechter dan Zweden en de VS

Welke landen gaan het beste om met de coronacrisis en zijn daarom momenteel het veiligst? Een techbedrijf uit Hong Kong, Deep Knowledge Group, heeft dit uitgezocht en concludeert op basis van data dat Zwitserland het veiligste land is. Zuid-Sudan is het onveiligst. België staat op plek 78 (van de 200 landen). 

68 reacties

 • Lisette Theunis

  1 jaar geleden
  Wij staan ook in de top voor de meeste regeringen en miisters van volksgezondheid en mondmaskertjes, de hoogste belastingen en laagste pensioenen. Het lijkt in dit klein landje wel een besmettelijke ziekte te zijn waar we na al die jaren nog steeds geen vaccin voor gevonden hebben..
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  We staan ook op kop wat het aantal besmettingen betreft. Zo een 8% van de burgers. Die hebben dan wel veel kritiek op de overheid. Maar beseffen blijkbaar niet dat ze in de eerste plaats toch zelf elkaar besmetten. Dat gedrag van 'mij zal het niet overkomen' en het is 'altijd de schuld van een ander' is de belangrijkste oorzaak.
 • Gino SINNESAEL

  1 jaar geleden
  En onze politici en experts zichzelf maar constant op de borst slaan dat ze het zo goed hebben gedaan... België is het énige land ter wereld dat juist telt, remember? En massabetogingen toelaten is ook zeer gunstig voor de corona cijfers wellicht...
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  wat ook de zoveelste plaats moge zijn : een gemeende proficiat en grote waardering voor alle mensen die hier in de frontlinie gestaan hebben. Wij moeten het zorgpersoneel op handen dragen;
 • imke de meester

  1 jaar geleden
  natuurlijk zal die rangschikking correct zijn. Dus ipv de maatregelen te versoepelen de maatregelen verstrengen.
 1. Loont het de moeite om aankoop van vastgoed nog langer uit te stellen? Financieel expert bespreekt de rentes
  PREMIUM

  Loont het de moeite om aankoop van vastgoed nog langer uit te stellen? Financieel expert bespreekt de rentes

  Ook de vastgoedmarkt heeft flink geleden onder de lockdown van de voorbije maanden. Huizen of appartementen bezoeken was niet mogelijk en ook alle verkopen vielen daardoor stil. Maar wie de aankoop van vastgoed moest uitstellen, heeft de rente mee: die is sinds de lockdown nog verder gezakt. Kan het nog lager, is een herziening nog steeds de moeite, en kiest u best voor een vaste of een variabele rentevoet? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck geeft uitleg.
 2. Alfa, delta en nu ook omikron: hoe snel rukten de (dominante) voorlopers van de nieuwe variant op? En zal het lang duren voordat omikron dominant is?

  Alfa, delta en nu ook omikron: hoe snel rukten de (dominante) voorlopers van de nieuwe variant op? En zal het lang duren voordat omikron dominant is?

  Alfa, bèta, gamma, delta en omikron: de wereld heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) inmiddels vijf ‘variants of concern’ gekend. Vooral de alfa- en deltavariant hebben ons land geteisterd en de omikronvariant is goed op weg om hetzelfde te doen. Nooit eerder had een variant immers zoveel mutaties als omikron heeft. “In Zuid-Afrika zie je de curve daardoor steil omhoog gaan”, legt viroloog Marc Van Ranst (Rega Institute) uit.
 3. HLN ONDERZOEKT. Nergens zoveel extra doden door corona (en dat ligt niet aan onze telling)
  PREMIUM

  HLN ONDERZOEKT. Nergens zoveel extra doden door corona (en dat ligt niet aan onze telling)

  Corona heeft in héél Europa lelijk huisgehouden. Geen land bleef gespaard en niemand had het perfecte strijdplan. Toch valt op hoezeer de aanpak en de gevolgen van land tot land verschillen. Wij maakten op zes thema's de analyse voor België en legden die naast drie andere, gelijkaardige Europese lidstaten. Conclusie? Ons land is zelden kampioen. Behalve in negatieve zin, als het om het aantal doden gaat.

Wetenschap & Planeet