Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nu mondmaskers mogelijk verplicht worden op openbare plaatsen: dit is wat de wetenschap zegt over het nut daarvan

Het dragen van een mondmasker is nu verplicht in winkels, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block suggereerde na afloop van het Overlegcomité dat de mondmaskerplicht verder wordt uitgebreid naar “openbare plaatsen” en “bij openbare diensten”. Maar wat zegt de wetenschap precies over het dragen van mondmaskers?

134 reacties

 • Emmanuella Horemans

  12 maanden geleden
  Het is verplicht maar als je alleen in een bos wandeld of op straat vind ik het overdreven. Doe je het niet kan je een boete krijgen
 • WERNER VAN WEYENBERG

  1 jaar geleden
  Dit wordt in Nederland gaan winkelen, lekkere uitstap er van maken, en voor de rest online als ik iets nodig heb, tot in de pruimentijd.
 • Danitsja Van den Bosch - Lqari

  1 jaar geleden
  Grappig het moment dat er 0 besmettingen per dag bij komen worden mondmaskers verplicht. En tada daar komt de 2e golf.
 • Hugo Hechtermans

  1 jaar geleden
  Uit dit artikel onthoud ik één zinnetje: ''Voldoende afstand houden blijkt een tikkeltje efficienter dan het dragen van een mondmasker...'' Duidelijk dacht ik.
 • Wanda Tinck

  1 jaar geleden
  Als je op de plaatselijke markt met een handvol kramen een mondmasker moet dragen is het maar meer normaal dat je op de zeedijken tussen 100den mensen loopt ook 1 zult moeten dragen. Ik draag het ook liever niet..

Wetenschap & Planeet