ANP
Volledig scherm
© ANP

Noordzee wordt steeds warmer: kabeljauw trekt weg, ansjovis zwemt naar hier

De Noordzee warmt op en dat is geen goed nieuws. De afgelopen jaren ging de temperatuur van het water met liefst 1,67 graden Celsius de hoogte in en dat jaagt onze kabeljauw en schelvis naar het noorden of doet ze zelfs helemaal verdwijnen. 

10 reacties

 • Marco Maerten

  4 jaar geleden
  Kirsten,uw aversie tegen wetenschappers terzijde..de vluchtelingen die we nu uit Syrie en andere contreien meemaken,zijn wel KLIMAATvluchtelingen,maar je moet natuurlijk de situatie ter plaatse ook leren kennen.De verrechtsing maakt dit de media echter onmogelijk.Nooit geziene droogte in 2011 (Syrie)
 • Willy Masson

  4 jaar geleden
  Super zeer lekker à la plancha met wat Citroen ,Thijm en olijfolie van mijn geplante citrus en olijfbomen top.. de mooiste kabeljauw werd van oudsher altijd gevangen in de Noorse contreien .
 • peter colson

  4 jaar geleden
  Ansjovis vervangt kabeljauw? Ik ga mijn pizza's al klaar leggen. Krijg al goesting
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  En een Belgische studie zegt dat die Zwitsers hoognodig iets moesten schrijven om hun wedde te verantwoorden. Dat was het dan.
 • Kirsten De Laet

  4 jaar geleden
  Alles uit de kast blijven halen en blijven volharden en volhouden dat wij mensen schuld hebben aan deze zo gezegde klimaatopwarming!? Dit artikel is wederom gebaseerd op leugens en achterhaalde feiten. Er heeft nog nooit zoveel vis in de oceanen gezwommen als ooit tevoren. En ja, vissoorten emigreren weleens, net als mensen die van met hun hoogopgeleide attesten onze maatschappij komen verbeteren!
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.