Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Nieuwe studie toont aan: alcohol verhoogt risico op meerdere kankers, koffie helpt tegen leverkanker

Alcoholconsumptie verhoogt het risico op het krijgen van meer kankersoorten dan eerder gedacht. Dat blijkt uit een internationale studie onder leiding van het Imperial College in Londen. Koffie zou daarentegen wel beschermen tegen leverkanker.

4 reacties

 • HUGO COOLSAET

  1 maand geleden
  Waar is de tijd dat een 100-jarige kon antwoorden op de vraag "Hoe doe je het om 100 jaar te worden? Iedere dag nen jenever." Tijden veranderen zoals het klimaat.
 • Jo Stragier

  1 maand geleden
  Waarom dan niet alles ineens afschaffen maar ja waar zouden ze dan hun taksen voor al die ministers hun loon vandaan halen zaken vullers
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het helpt wel als men het weet. Als een verslaafde dan alsnog merkt dat hij gezondheidsproblemen krijgt beslist hij soms toch om af te kicken. Maar hem onder druk zetten helpt vaak niet. Dan krijgt men een tegenreactie. De beslissing om te stoppen moet zelf en vrij genomen worden.
 • Andy De Schieter

  1 maand geleden
  Geen enkel artikel zal verslaafden aan alcohol of sigaretten op andere gedachten doen brengen.
 1. “Iedere dag sterven er 40 tot 50 Belgen aan de sigaret.” Expert toont wat (stoppen met) roken met je lichaam doet
  PREMIUM

  “Iedere dag sterven er 40 tot 50 Belgen aan de sigaret.” Expert toont wat (stoppen met) roken met je lichaam doet

  Grijp je sinds de coronacrisis vaker naar een sigaret? Je bent niet alleen. Volgens Sciensano rookt 37 procent van de rokers meer dan in pre-coronatijden. “Stress is de grote boosdoener”, aldus Professor Filip Ladron, kankerspecialist en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch onderzoek (UA). De lijst aan gezondheidsproblemen veroorzaakt door de sigaret is eindeloos. Maar wat gebeurt er met je lichaam als je stopt met roken? “Niet alle DNA-schade is onomkeerbaar, maar wie stopt met roken kan het risico voor heel wat aandoeningen reduceren tot bijna nul.”
 1. Voor het eerst gaan alleen burgers mee op ruimtevlucht rond aarde

  Voor het eerst gaan alleen burgers mee op ruimte­vlucht rond aarde

  De ruimte is niet alleen voor professionele astronauten, maar ook voor gewone burgers. Dat is de boodschap die verkopers van ruimtetoerisme graag overbrengen. Daarom stuurt een van die bedrijven, SpaceX van miljardair Elon Musk, volgende week een speciale vlucht naar de ruimte. Voor het eerst bestaat de bemanning van een toestel dat in een baan rond de aarde komt alleen uit burgers. Zij worden voorbereid en getraind, maar er gaan geen professionele astronauten mee.

Wetenschap & Planeet