ANP
Volledig scherm
© ANP

Nieuwe studie: “Risico op bloedklonters onveranderd bij tweede dosis AstraZeneca”

Het risico op bloedklonters neemt niet toe na een tweede prik met het vaccin van AstraZeneca. Dat blijkt uit een onderzoek die als preprint (een artikel zonder officiële peer review) in het toonaangevende medische tijdschrift The Lancet bericht. De studie kan een nieuwe boost betekenen voor het vertrouwen in het veelbesproken vaccin.

10 reacties

  • Luc Tutenel

    2 maanden geleden
    James, voor ministers ging het zoals voor ons: ze schoven aan in het centrum en kregen wat er die dag op het menu stond. Onder andere Vandenbroecke kreeg AstraZeneca.
  • Jean Versmissen

    2 maanden geleden
    Men is eerlijk genoeg om het erbij te zeggen: "onderzoek gefinancierd door AstraZeneca dat het vertrouwen in het vaccin probeert op te krikken". Ofte: weer een dictee. Voor de rest weer van die Covid mededelingen/redeneringen om een punthoofd van te krijgen: het risico neemt niet toe, we zouden begot niet weten wat de oorzaak is, ... . Zouden ze hun geld niet beter steken in nuttige studies?
  • Wim Vermeersch

    2 maanden geleden
    De eerste Astra spuit is inderdaad de zwaarste, de 2de valt heel goed mee.
  • Anne-Marie De Smedt

    2 maanden geleden
    Andy, de studies worden betaald door de farmaceutische bedrijven maar uitgevoerd door artsen, ziekenhuizen en CRO’s. En de resultaten worden door een onafhankelijke DSMB bestaande uit artsen geëvalueerd. Zij bepalen niet de uitkomsten omdat ze het betalen. Zo werken klinische studies niet.
  • Louis Vanarwegen

    2 maanden geleden
    De bescherming graad ligt bij astra Zenica het laagst, en het grote deel van de 65 plussers en meest kwets bare hebben die in hun arm gekregen, hoe is dat mogelijk Mr. "Van de broucke
  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
  2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).

Wetenschap & Planeet