Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe studie: “Dampen e-sigaret verhoogt risico op kanker en hartziektes”

Het roken van elektronische sigaretten, of 'dampen', kan het risico op sommige soorten kanker en op hartziekten vergroten. Dat beweren onderzoekers aan de faculteit Geneeskunde van de universiteit van New York. 

9 reacties

 • Yvan Lissens

  5 jaar geleden
  Mijn echtgenote heeft de e-sig een paar maanden gebruikt als hulp bij het stoppen met roken. Ondertussen is zij al zes maanden rookvrij zonder problemen en heeft ze zelfs de e-sig niet meer nodig. Zelf ben ik al meer dan tien jaar ex-roker en gebruik om de zoveel maand eens een nicotinevrije e-sig, gewoon voor de smaak.
 • Thierry Lefever

  5 jaar geleden
  Ik had ergens gelezen dat dit onderzoek gefinancieerd werd door Phillip Morris ... 1 ding is zeker en dat is dat we zeker niet allemaal moeten geloven wat er in de media gezegd word!
 • Sam Keppens

  5 jaar geleden
  Iedereen terug naar sigaretten, die blijken gezonder te zijn
 • Maxime Everaerts

  5 jaar geleden
  Hoezo gaat het hier om vapen? Het gaat hier puur om de hoeveelheid nicotine dat een mens rookt op 10 jaar aan een klein knaagdier geven dat daardoor waarschijnlijk een nicotine vergiftiging heeft gekeregen. Wat een releventer onderzoek zou zijn is VG, PG en de smaakstoffen onderzoeken en stoppen met zoeken naar wat we al weten...
 • Willy VDH

  5 jaar geleden
  De grootste killer en miserie brenger is alcohol.