Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

Nieuwe sneltest detecteert coronavirus binnen 5 minuten

Met stijgende coronacijfers drijven tal van landen de testcapaciteit op. Waarom? Omdat potentiële coronahaarden op die manier snel en efficiënt gedetecteerd kunnen worden. Hoe sneller, hoe beter, luidt het devies. Om die reden hebben wetenschappers een nieuwe manier gevonden om SARS-CoV-2 op amper vijf minuten op te sporen.

13 reacties

 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  Je kan best iedereen systematisch per gemeente en provincie testen, en blijven testen met een corona- card of pas. Aan de grenzen en luchthavens iedereen testen bij vertrek en aankomst. In de zorgcentra iedereen regematig testen. Nu blijven we enkel maar rondjes draaien die uiteindelijk niets oplossen en de maatschappij volledig ontwrichten en ons vele miljarden zullen gaan kosten.
 • Jacques Mertens

  3 maanden geleden
  Hopelijk niet alleen een snelle maar ook een betrouwbare test. Proficiat aan de wetenschappers die zich iedere dag blijven inzetten voor zulke innovaties.
 • erik evenepoel

  3 maanden geleden
  Er wordt al zes maanden aan een stuk wondermiddelen gevonden medicijnen en andere. Echter zien we daar in praktijk niks van en horen we daar de volgende dag weer niks meer van.
 • Ludwig Janssens

  3 maanden geleden
  En staat Belgie al op de reserverings-wachtlijst bij de uiterst dringende gevallen ? Onze regering had er namelijk vorige week al 0 besteld voor zijn goede burgers. De zorg begint stilaan onderaan de ladder naast de armste landen ter wereld te staan, cfr. griepvaccin... Dit zijn toch allemaal dingen die heel wat vroeger konden besteld worden om niet te laat te komen !
 • Ivo Thyssen

  3 maanden geleden
  Alles helpt met kleine sprongetjes gaan we vooruit in onze strijd tegen Corona. We moeten de juiste mensen op de juiste plaats hebben. En geduldig afwachten op behaalde resultaten. Met wikken en wegen en vertrouwen. Geloof me vroeg of laat zijn deze vieze beestjes verslagen. Net zoals een agressor in een oorlog.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

Wetenschap & Planeet