Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

In het Erasmus MC in Rotterdam zijn, met speciale antilichamen, de eerste coronapatiënten behandeld die zelf onvoldoende antistoffen aanmaken, bijvoorbeeld doordat zij afweeronderdrukkende medicatie gebruiken. Dat meldt het Medisch Centrum op de eigen site. Het spreekt zelf van een doorbraak.

4 reacties

 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Proficiat tot en met voor de onderzoekers die tot dit resultaat zijn gekomen ! Dat is écht fijn om te vernemen. Dat maakt mijn dag enigszins goed. Het moet altijd gaan over besmettingen en "ik weet niet dit, ik weet niet dat" (Belgische virologen), eindelijk eens een team dat resultaten voorlegt waar we iets aan hebben. Dank u voor het intensieve goede werk !
 • Ami Bolès

  2 maanden geleden
  Een fantastische en noodzakelijke doorbraak! Heel wat mensen zijn nl. immuundeficiënt, bvb na een bepaalde ziekte zoals Hodgkin (lymfeklierkanker).
 • Veronique Keerstock

  2 maanden geleden
  Heel goed.bedankt aan de mensen die dat allemaal voor ons doen
 • Alice Van Sanden - Verdoodt

  2 maanden geleden
  Mooi, Weer een stap vooruit om dit virus onder controle te houden
 1. Manuscripten Anne Frank nu ook integraal online, maar niet in te kijken in Nederland

  Manuscrip­ten Anne Frank nu ook integraal online, maar niet in te kijken in Nederland

  Voor het eerst worden de oorspronkelijke manuscripten waarmee Anne Frank hoopte een beroemd schrijfster te worden, integraal online getoond en ontsloten binnen een historisch kader. Dat meldt de Anne Frank Stichting. De lancering van de online editie gebeurt door de Belgische Vereniging voor Onderzoek en Ontsluiting van Historische Teksten. In Nederland, toenmalige verblijfplaats van het Joodse meisje, is de online editie niet in te zien vanwege auteursrechtelijke bepalingen. In België wel.
 2. 4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit

  4 toeristen gaan vanavond alleen de ruimte in. Kunnen zij dat wel? Onze expert legt uit

  Vanavond gaan vier toeristen de ruimte in. Dat doen ze in een raket van SpaceX, het ruimtebedrijf van miljardair Elon Musk. Voor het eerst is er geen enkele professionele astronaut mee aan boord, enkel de vier toeristen maken dus de ruimtereis. De missie draagt de naam Inspiration4 en zal drie dagen duren. Maar kunnen vier ‘amateurs’ dit eigenlijk wel zonder een lange opleiding zoals astronauten? We bespreken het met onze wetenschapsexpert Martijn Peters bij HLN LIVE. Bekijk het hier.

Wetenschap & Planeet