Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nederlandse wetenschappers: “Coronavirus besmettelijk door de lucht over meer dan 1 meter afstand”

Onderzoekers van het Erasmus MC in de Nederlandse stad Rotterdam hebben aangetoond dat het coronavirus over meer dan 1 meter afstand besmettelijk is bij fretten. De nieuwe onderzoeksresultaten zijn nog geen definitief bewijs dat het coronavirus zich verspreidt via aerosolen, waarschuwen de wetenschappers.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. In het hoofd van ‘De Slimste’ familie Leyers: hoe erfelijk is hun intelligentie?
  PREMIUM

  In het hoofd van ‘De Slimste’ familie Leyers: hoe erfelijk is hun intelligen­tie?

  Actrice Ella Leyers (32) staat vanavond voor haar veertiende aflevering in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Een record. Ook vader Jan en zus Olga werkten destijds een succesvol parcours in de tv-quiz af. Toeval? Of gaan genetica en intelligentie volgens de wetenschap hand in hand? Wij polsten bij Prof. dr. Eric Legius, diensthoofd Centrum Menselijke Erfelijkheid aan het UZ Leuven. “Je wordt geboren met een zeker potentieel ter hoogte van de hersenen. Afhankelijk van het milieu waarin je belandt, kun je dat potentieel ontwikkelen of niet.”
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië

Wetenschap & Planeet