Op Soneva Fushi staan 71 vakantievilla's. De 400 vaste eilandbewoners zijn het personeel van het resort. Zij hoeven geen muggenwerende middeltjes meer te gebruiken en lopen ook niet langer het risico om knokkelkoorts te krijgen na een muggenbeet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Soneva Fushi staan 71 vakantievilla's. De 400 vaste eilandbewoners zijn het personeel van het resort. Zij hoeven geen muggenwerende middeltjes meer te gebruiken en lopen ook niet langer het risico om knokkelkoorts te krijgen na een muggenbeet. © Soneva

Nederlandse wetenschapper zorgt voor absolute wereldprimeur: in dit paradijs zijn geen muggen

Een eiland muggenvrij maken: daar droomde medisch entomoloog Bart Knols (55) al lang van. In een van muggen vergeven luxeresort op de Malediven kreeg de Nederlandse wetenschapper de kans om zijn idee in de praktijk te brengen. “Op een jaar tijd hebben we de populatie teruggedrongen met ruim 95 procent. Resorts van over de hele wereld bellen ons of we bij hen hetzelfde kunnen komen doen.”

35 reacties

 • mich lee

  1 maand geleden
  Lecocq Daniel, niet door klimaat verandering. Zonder stijgende zzespiegel verdwijnen ze ook. De Malediven zinken namelijk gewoon weg.
 • Willy Van Craen

  1 maand geleden
  Zal er eentje op mijn slaapkamer zetten want mijn vrouw is aantrekkelijk voor ook de muggen. Ze landen steeds bij haar.
 • MONIQUE VAN LAECKEN

  1 maand geleden
  Klinkt allemaal heel mooi maar een foutje in de natuur bestaat niet. Dit zal op een andere manier betaald worden.
 • Peter Haemhouts

  1 maand geleden
  Op Tenerife, een eiland, vindt je geen wespen, bijna geen bijen (enkel in het bloemrijke noordelijk deel van het eiland) en heel weinig muggen, omdat er weinig grote oppervlakten met zoet water zijn en veel wind is.
 • Jeroen Rombouts

  1 maand geleden
  Amai, blijkbaar allemaal entimologen hier? Ben er vrij zeker van dat dhr. Knols het best gekwalificeerd om te bepalen of muggen nut hebben ophet eiland...

Wetenschap & Planeet