BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nederland past vaccinatiecampagne aan: al besmet geweest, dan alleen nog afspraak voor één prik, nog geen beslissing in België

Nederlanders die het afgelopen half jaar positief zijn getest op corona kunnen vanaf vandaag bij het maken van een vaccinatieafspraak zeggen dat ze nog maar één afspraak voor een prik willen maken. Dat meldt het RIVM, het Nederlandse Sciensano, dat daarmee aansluit op een advies van de Gezondheidsraad. Die stelde eerder dat mensen die het afgelopen half jaar Covid-19 hebben gehad voorlopig aan één dosis van het vaccin genoeg hebben. In ons land ligt de kwestie nog op tafel van de Hoge Gezondheidsraad, maar een beslissing is nog niet genomen.

7 reacties

 • Leon Mertens

  1 maand geleden
  Hier is het altijd maar afwachten de ongerustheid van die vaccins is bij de bevolking enorm !!
 • STEFAAN DE DEYNE

  2 maanden geleden
  Roy Proost , ik kan hier nu wel het tegendeel zeggen van hetgeen jij hier nu vertelde . Vorig jaar eind maart ben ik besmet geraakt met Corona , en nu een jaar later , heb ik nog behoorlijk veel antistoffen
 • Eva Monique Bax

  2 maanden geleden
  En in België prikken ze lustig voort met AZ heb er toch ook bedenkingen bij maar hier kan het allemaal geen kwaad, maakt hun toch niet uit dan wij er het loodje bij leggen weer een paar minder betalen. Geld is toch het enige wat telt meer dan een mensenleven.
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  Dat ze in Nederland zuinig zijn dat wisten we maar dat ze mensenlevens op het spel zetten is toch nog iets anders . Of zijn ze te gierig om spuiten te kopen of hebben ze gezien dat vaccineren bij de Nederlanders geen zin heeft .
 • Roy Proost

  2 maanden geleden
  Totaal onzin, 2 vaccin is altijd nodig, immuniteit zakt bij besmette mensen zeer snel na korte plateau faze, dus geen onzin verkopen
 1. Vlaanderen zet volgende week meer dan 250.000 vaccins, week erna minstens 350.000

  Vlaanderen zet volgende week meer dan 250.000 vaccins, week erna minstens 350.000

  Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne zullen er volgende week meer dan een kwart miljoen vaccins worden toegediend in Vlaanderen. Na 212.500 vaccinaties deze week, staan er volgende week net geen 253.000 op de planning, opnieuw een kleine 20 procent meer. Dat blijkt uit een update op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Voor de week daarna staan er zelfs al meer dan 350.000 vaccinaties ingepland.
 2. Historische vlucht van NASA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd
  16

  Histori­sche vlucht van NA­SA-helikopter Ingenuity op Mars geslaagd

  Historisch! NASA-helikopter Ingenuity is voor het eerst op Mars de lucht ingegaan. Dat is vanochtend rond 9.30 uur onze tijd gebeurd zijn, maar door de vertraging in de communicatie tussen de rode planeet en de onze, kwam de bevestiging pas even voor 13 uur - zo’n 3,5uur later - bij ons op aarde door. Een eerdere poging van de eerste gemotoriseerde en gecontroleerde vlucht op een andere planeet dan de onze werd uitgesteld wegens technische problemen.
 3. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Wetenschap & Planeet