De bekende Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking is overleden.
Volledig scherm
De bekende Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking is overleden. © YouTube

Natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking (76) overleden

De bekende Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking is overleden. Dat meldt zijn familie. Hawking werd 76 jaar. De professor overleed vreedzaam in zijn slaap thuis in het Britse Cambridge.

108 reacties

 • Gunther Sallis

  3 jaar geleden
  Deze haast mytische man is te belangrijk om verloren te laten gaan. Ze moesten onmiddellijk iemand vinden die erop lijk om hem te vervangen. Tenslotte heeft iedereen ons verteld dat hij zo slim dat hij theoriën kan verzinnen die passen binnen een gefaald standaartmodel. Doe het maar eens na!
 • vincent himpe

  3 jaar geleden
  Ergens in de hemel zit God met een zuur gezicht op zijn troon. St Pieter vraagt hem "wat scheelt er" ? God antwoord : we mochten nooit die Steven Hawking hier binnengelaten hebben. Hij is hier nog maar nauwelijks een uur en heeft me al wiskundig bewezen dat ik niet besta !
 • Jan Verstrepen

  3 jaar geleden
  Een prima stel hersenen die verloren zijn, ik wens zijn familie veel sterke toe, een briljant wetenschapper, met ideeën ver vooruit op onze tijd en mentaliteit maar uiteindelijk een mens.
 • danny buyse

  3 jaar geleden
  @Bernd Vaes, inderdaad!! Je hebt 2 soorten verstand! 1. Intellectueel verstand is het geleerd verstand. 2. Het gezond verstand is het slim verstand. Iemand die intellectueel is en dus veel weet is daarvoor nog niet slim!
 • Danny Gielen

  3 jaar geleden
  Grappig om te lezen hoe alle godsdienstwaanzinnigen weer over elkaar heen vallen, om toch maar te roepen dat hun fictief geestje de schepper is van alles. Hawkings theorie dat er wel degelijk iets uit niets kan voortkomen zal hen dan ook doen draaien als een 'duivel in een wijwatervat'! Lol.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Virale lading Deltavariant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  Virale lading Deltavari­ant 1.000 keer hoger dan bij originele stam

  De Deltavariant is meer dan drie keer zo besmettelijk als de originele stam van het SARS-CoV-2-virus. Waarom dat zo is, dat probeert een nieuwe studie te achterhalen. Daaruit blijkt dat het virus zich sneller in de luchtwegen van de gastheer nestelt en in veel grotere mate. Gemiddeld hadden patiënten bij hun eerste positieve test zelfs 1.000 keer meer viruslading dan wie aanvankelijk besmet was met de originele virusstam. Dat kan een verklaring zijn voor de hogere besmettelijkheidsgraad.

Wetenschap & Planeet