Deze illustratie van NASA maakt duidelijk wat de plannen zijn van Marshelikopter Ingenuity: de eerste gecontroleerde vlucht op een andere planeet. Op de achtergrond kijkt rover Perseverance toe.
Volledig scherm
Deze illustratie van NASA maakt duidelijk wat de plannen zijn van Marshelikopter Ingenuity: de eerste gecontroleerde vlucht op een andere planeet. Op de achtergrond kijkt rover Perseverance toe. © AP

NASA verstopte stukje van eerste vliegtuig van gebroeders Wright in Marshelikopter

Marshelikopter Ingenuity maakt zich op voor zijn eerste vlucht op de rode planeet. Die is gepland voor begin april. In de aanloop ervan verklapte NASA gisteren dat Ingenuity een stukje stof van het eerste gemotoriseerde vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartpioniers Wilbur en Orville Wright aan boord heeft.

1 reactie

  • RUDI FRIEDRICHSEN

    1 jaar geleden
    De mensheid moet natuurlijk vooruit maar waarom niet eerst hier orde op zakens stellen? Enig idee wat men kan doen met het geld dat dit ene wagentje kost? 2.2.000.000.000 euro. Ik denk maar aan armoede, hongersnood, daklozen, 150.000.000 kinderen wereldwijd die elke nacht buiten moeten slapen, oorlogen, moderne slavernjjen, vluchtelingen, etc... Etc... Hier zal de mensheid door zijn blindheid ooit zwaar de tol voor betalen.

Wetenschap & Planeet