Deze illustratie van NASA maakt duidelijk wat de plannen zijn van Marshelikopter Ingenuity: de eerste gecontroleerde vlucht op een andere planeet. Op de achtergrond kijkt rover Perseverance toe.
Volledig scherm
Deze illustratie van NASA maakt duidelijk wat de plannen zijn van Marshelikopter Ingenuity: de eerste gecontroleerde vlucht op een andere planeet. Op de achtergrond kijkt rover Perseverance toe. © AP

NASA verstopte stukje van eerste vliegtuig van gebroeders Wright in Marshelikopter

Marshelikopter Ingenuity maakt zich op voor zijn eerste vlucht op de rode planeet. Die is gepland voor begin april. In de aanloop ervan verklapte NASA gisteren dat Ingenuity een stukje stof van het eerste gemotoriseerde vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartpioniers Wilbur en Orville Wright aan boord heeft.

0 reacties

  1. Onwaarschijnlijke beelden tonen hoe aapje computerspel speelt met zijn hersenen, dankzij een chip van Elon Musk
    Play

    Onwaar­schijn­lij­ke beelden tonen hoe aapje computer­spel speelt met zijn hersenen, dankzij een chip van Elon Musk

    Een aap die een computerspel speelt zonder handen of poten maar alleen via zijn hersenen. Die onwaarschijnlijke beelden hebben wetenschappers nu ook gedeeld met de wereld. Miljardair Elon Musk gaf de opdracht aan een van zijn bedrijven, Neuralink, om een chip in te planten in de hersenen van een aapje en zo zijn gedrag te sturen. Het nieuws van het geslaagde experiment maakte hij begin februari al bekend, nu deelt Neuralink ook de beelden.
  1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
    Play

    Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

  2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
    Play

    Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

Wetenschap & Planeet