.
Volledig scherm
. © NASA

NASA jaagt op 700 triljoen dollar aan zeldzame ruimtegrondstoffen: “Dit kan de hele wereldeconomie vernietigen”

Er zit een heuse nieuwe ‘gold rush’ aan te komen, maar deze keer in de ruimte. NASA en tal van andere bedrijven maken jacht op zeldzame grondstoffen op asteroïden die in totaal tot wel 700 triljoen dollar waard zouden zijn. 700 triljoen, dat is 700 miljard miljard, ofwel 700.000.000.000.000.000.000 dollar…

109 reacties

 • Sidney Stoffels

  3 jaar geleden
  Wereld economie vernietigen niet, gewoon de ratio vraag en aanbod naar zeldzame grondstoffen dat veranderd, Zo zakt op den duur gewoon de kostprijs van zeldzame materialen omdat ze dan niet meer zeldzaam zullen zijn, alleen de ontginningskosten zullen van invloed blijven, het zou juist een boost kunnen geven in technologie waar deze stoffen noodzakelijk voor zijn wat dan weer juist goed is voor de wereldeconomie.
 • Jan Van Overveldt

  3 jaar geleden
  @gerrit neuteboom, De Van Alllen gordels (zijn er 2 soms 3) zitten rond de aarde en kan je eenvoudig, met een raket, doorvliegen. Is geen enkel probleem. Terug op aarde landen doe door graviteit, heb je geen brandstof voor nodig, je dient enkel een initiële snelheid te hebben. (zoek het eens op)
 • Thierry Vansweevelt

  3 jaar geleden
  Als iedereen 100 miljoen heeft, heeft niemand 100 miljoen. Het verandert gewoon niks. De stoffen blijven in handen van de top.
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Als die grondstoffen dan zo duur zijn, wie gaat dan productenmarkt waar die grondstoffen verbruikt worden, kopen? Die zijn dan immers onbetaalbaar duur.
 • HUGO COOLSAET

  3 jaar geleden
  Dromen doet geen pijn. Kosten baten analyse nog niet gezien, maar dat zal wellicht overbodig geworden zijn.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken

Wetenschap & Planeet